Vizier op volleybal

 

Laura de Zwart wisselt van Suhl naar Rote Raben

VoV, 09-08-2022. 4:42 uur. “Zij is precies de speelsters, die we nog graag aan de selectie wilden toevoegen” meldt de website van Bundesliga club Rote Raben Vilsbiburg over het aantrekken van midspeelster Laura de Zwart.

De laatste twee seizoenen speelde Laura de Zwart (23, 1,99 mtr.) voor concurrent VFB Suhl, daarvoor stond ze onder contract bij SC Dresden, waarmee ze in 2020 de Pokal won. In Nederland kwam ze o.a. uit voor Talent Team en Eurosped. Bij de Rote Raben wordt ze collega van libero Kirsten knip, die eerder van Frankrijk de overstap naar de Duitse Bundesliga maakte.

Trainer/ coach Florian Volker is van mening dat de transfer van de Zwart naar Rote Raben een zeer belangrijk bouwsteen is voor het collectief, volgens hem was zij precies de speelsters die ze bij Rote Raben nog voor de midpositie zochten. “Ze speelde een goed seizoen bij Suhl en bezit alle fysieke en volleybal kwaliteiten, die haar tot de beste midspeelsters van de Bundesliga maken. Ik ben blij dat Laura voor ons heeft gekozen.”

Laura de Zwart koos voor de Rote Raben omdat ze het gevoel had dat dit het juiste moment voor de overstap was. Ze zou dan precies op het goede moment bij de juiste club spelen omdat ze wist dat de Rote Raben grote ambities voor het volgende seizoen hebben. En ze is van plan keihard te werken zodat ze haar steentje kan bijdragen om de targets die er zijn te halen.

“Toen ik in de vorige seizoenen met Dresden en Suhl in Vilsbiburg speelde maakte ik al kennis met de geweldige sfeer in de thuishal en nu kan ik me er al op verheugen dat ik de thuiswedstrijden steeds voor de enthousiaste Rote Raben fans kan spelen.”  Aldus Laura.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto VfB Suhl.