Vizier op volleybal

 

Piersma/Bekhuis: The Queens of Rotterdam

VoV, 08-08-2022. 14:23 uur. Bij de eerste editie van King of the Court ‘competitie’ in de Eredivisie zijn Wies Bekhuis en Brecht Piersma in Rotterdam tot Queens of the Court gekroond. Bij de mannen ging de koninklijke titel naar Nijland/ Versteegen. Op 27 en 28 augustus wordt er in Zutphen voor de tweede keer om deze titels gestreden.

Zowel bij de dames als bij de heren deden vijftien duo’s een greep naar de konings- en koninginnentroon. Zaterdag werd de groepsfase afgewerkt, gisteren werd er om de medailles gestreden.

Voor de finale bij de dames plaatsten zich Marly Bak/Bjorna Gras, Esther Cramer/Laura Overwater, Lisa Luini/Serena van der Made, Wies Bekhuis/Brecht Piersma en Annemijn van de Graaf/Daphne Katan.

Het duo Bak/ Gras won de eerste twee ronden met respectievelijk 15 en 18 punten. Beide keren werden Piersma/ Bekhuis tweede. In de finaleronde, waar als derde duo Cramer/ Overwater zich plaatsten, sloegen Piersma en Bekhuis op het juiste moment toe. Zij behaalden 15 punten voordat de tijd voorbij was en daarmee claimden zij de allereerste titel van Queens van Rotterdam.

Eindstand dames: 1> Piersma/ Bekhuis, 2> Bak/ Gras, 3> Cramer/ Overwater.

Bij de mannen piekte het duo Nijland/ Versteegen op het juiste moment en zij pakten de titel. In de finale waren verder Berkhout/ van Solkema, Lipke/Nieuwstad, van der Loo/ van Werkhoven en Sonneville/ van der Wel van de partij.

In de eerste twee rondes was er een derde plaatst voor Nijland/ Versteegen waarmee ze doorgingen naar de eindronde. Nadat Berkhout/ van Solkema de tweede ronde met veel overmacht hadden gewonnen, ging de laatste ronde naar Nijland/ Versteegen. Voor de tijd verstreken was hadden zij vijftien punten o het scorebord staan, waarmee ze met veel afstand als eerste finishten. Berkhout/ van Solkema lieten vier punten noteren, Lipke/ Nieuwstad kwamen niet verder dan 1 puntje.

Eindstand heren: 1> Njland/ Versteegen, 2> Berkhout/ van Solkema, 3> Lipke/ Nieuwstad.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto PimsPictures.