Hamburg: Halve finales en brons dames

VoV. 19-08-2018. 13:53 uur.  Barbora Hermannova / Marketa Slukova plaatsten zich als eerste voor de finale van de Vodafone FIVB World Tour Finals door een 2-1 zege op het Australische duo Mariafe Artacho / Taliqua Clancy. Het was zenuwslopend spannend in de derde set, waarin het Tsjechische duo uit geslagen positie terugkwam.

Anderhalve set waren ze alleen maar in de achtervolging, dat begon bij een 0-6 achterstand in de eerste set (via 8-13 en 11-18 werd het 13-21) en eindigde bij 12-11 in de tweede set, waarin ze ook een achterstand van enkele punten moesten wegwerken. Het Australische duo zat bij 20-19 nog steeds op het vinkentouw om gelijk te maken, Hermannova maakte aan alle onzekerheid een einde en sloeg de 21-19 op het scorebord.

In de derde set ging Australië met 6-10 aan de leiding toen een erg productieve bui van Hermannova begon. Vier keer sloeg ze achter elkaar raak, na de vijfde treffer op rij door Slukova gingen Artacho / Clancy “eindelijk” de time out in, waarna ze gelijk maakten. De teams bleven op de side out voor een gelijke stand zorgen, waarbij de Australische dames steeds de gelijkmaker moesten scoren. dat lukte op 14-13 en 15-14 maar niet meer op 16-15. Met 17-15 ging het finale ticket naar de Tsjechische dames.

Door de erg ruime zege in de eerste set scoorden ze wel de meeste punten, de eigen score kwam uit op 41 / 45 in Australisch voordeel. De foutenlast was met 10/10 gelijk.

In de andere halve finale stonden twee Braziliaanse duo’s tegenover elkaar. Maria Antonelli / Carol vs Agatha / Duda (foto boven).  Twee scores van Agatha en twee van Duda maakten 0-4, waarop de inhaalrace van hun landgenoten kon beginnen. Bij 8-9 waren ze op één puntje genaderd, dat verschilletje bleef op de side out staan tot 16-17, toen scoorden Agatha / Duda de side out en op hun eigen serve, waardoor het 16-19 werd. Bij 18-19 had Maria Antonelli dit weer ongedaan gemaakt, op 19-19 ging Agatha / Duda de time out in. Na het eerste setpoint bij 20-19 volgden nog zes setpoints voor Maria Antonelli / Carol en drie voor Agatha / Duda voordat het laatste duo op 29-30 een eind aan de set kon maken.

In de tweede set namen Agatha / Duda vlot een voorsprong van drie punten (2-5) en hielden die tot aan de technische time out bij 9-12 vast. Op 13-16 gingen Maria Antonelli / Carol de time out in, nadat de tegenstanders bij 13-14 op een puntje afstand waren gekomen. De set eindigde in 18-21 voor Agatha / Duda, die daarmee het ticket voor finale binnen hengelden.

In de strijd om het brons won het Australische duo met 1-2 van Maria / Antonelli. In de derde set konden ze doordrukken en met 8-15 de bronzen medaille voor zich opeisen. Nadat de 15-21 en 21-19 een beslissende tiebreak nodig hadden gemaakt.