Vizier op volleybal

 

Hands-Up H1 domineert in Baarlo

VoV, 12-03-2023. 12:55 uur. Op zaterdag 11 maart speelde Hands-Up H1 de derde uitwedstrijd op rij. De mannen gingen naar het Limburgse Baarlo, zonder de gebroeders Van Dreumel maar met een fitte Tomas van Woerkom. Een wedstrijd waar Hands-Up de betere partij was, maar toch een set liet liggen bij Tupos.

Met een uitstekende Mumin Raif op de plek van Roel van Dreumel startte HU aan service. Spelverdeler Gerben Elissen serveerde de uitploeg naar 0-4 en de eerste time-out voor Tupos. De passing bij Tupos was zwak en de Balkumse Boys konden daar veel servicedruk en aanvalspower tegenoverstellen. Bij 9-16 had de coach van Tupos beide time-outs al verbruikt. Tupos kwam nog even terug, maar de eerste set ging makkelijk naar Hands-Up met 19-25.

De eerste set ging misschien wel te makkelijk, want HU begon niet scherp aan de tweede set. De Berlicumse strijders kwamen achter met 11-7 maar toen kwam, een paar punten later, Tomas van Woerkom aan service. Na zijn fenomenale serviceserie stond het 12-14 voor Hands-Up. Gerben Elissen deed het nog eens dunnetjes over en zo stond het 12-20. Hands-Up speelde de set op het gemak uit en won met 17-25.

Iedereen wist dat er doorgedrukt moest worden in de derde set en dat gebeurde deels. Bij 11-11 serveerde Gerben Elissen voor de derde keer een lange serie en na zijn serie stond het 12-17. Met een sterk aanvallende Tomas – Tebbes – van Woerkom werd goed doorgedrukt en de derde set gepakt met 16-25.

In de vierde set hadden een aantal spelers weinig energie meer over, dit was te zien in het spel. Te weinig energie, gecombineerd met een gebrek aan concentratie zorgde direct voor een achterstand, die bij 11-11 weer was ingelopen. Maar Hands-Up had er weinig van geleerd en deden wederom te weinig om de achterstand te voorkomen. Tupos kwam op 21-17 en ondanks dat Tomas van Woerkom HU weer langszij bracht, was Tupos scherper en beter in de eindfase. Met 25-22 stapte Tupos toch enigszins gelukkig van het veld af.

Vier punten meegenomen uit Baarlo en een wedstrijd gespeeld met veel plezier. Volgende week de vierde uitwedstrijd op rij, om 16.30 uur spelen ‘onze mannen’ uit bij Hajraa. Lekker dichtbij, dus het publiek is welkom om het als een thuiswedstrijd te laten voelen.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren1. Foto Jan van den Noort.