Hands Up H1 handhaaft zich via 4-0

VoV, 15-04-2019. 9:35 uur. Zaterdag 13 april was de laatste reguliere competitieronde van het seizoen. Hands Up mocht thuis aantreden tegen Volley Tilburg Heren 2. Tilburg Heren moest vier spelers afstaan aan hun Heren 1, die zich veilig moesten spelen in de topdivisie, waardoor Heren 2 met een verrassende opstelling was afgereisd naar Sporthal De Run. Hands Up wist dat elke uitslag voldoende zou kunnen zijn voor handhaving in de tweede divisie, maar bij 4-0 winst waren de uitslagen van de concurrenten niet meer belangrijk. En een 4-0 overwinning zou het gaan worden!

Met een basisplaats voor Pim van den Heuvel, die hij gedurende de wedstrijd volledig waarmaakte, begon Hands Up furieus aan de eerste set. De thuisploeg kwam al snel op een 12-7 voorsprong en wist dat zij vandaag hun taak konden volbrengen. Met wederom een goed spelende Rik Kamminga en veel druk op het midden met snelle aanvallen van Tomas van Woerkom en Patrick van Spijk, liep Hands Up steeds verder uit en won de set met 25-18.

In set twee had Hands Up ook duidelijk de overhand, maar kwam Volley Tilburg toch dichterbij richting einde van de set. De voorsprong, mede opgebouwd door de harde aanvallen van Roel van Dreumel en Lucas Arens, was groot genoeg om de tweede set te winnen met 25-23.

Volley Tilburg leek vrede te hebben met de aanstaande nederlaag en speelden met plezier de laatste twee sets uit. De derde set was een duidelijke 25-15 overwinning voor Hands Up.
De vierde set was ook zo duidelijk, een 20-11 voorsprong. Tilburg gaf nog éénmaal gas met hun poging om de publiekswissel van de afscheid nemende Nick Pulles wat minder glans te geven, maar Hands Up liet dat niet gebeuren. Nick Pulles maakt zijn carrière compleet met een winstpartij.
Een 4-0 overwinning, met een meer dan verdiende handhaving in de tweede divisie. Bier op het veld, waarna het nog onrustig bleef in de sporthal en omstreken.

Via deze weg willen wij graag een aantal mensen bedanken.
Max van Dommelen, bedankt voor je bijdrage zaterdag.
Nick – Druipsteen – Pulles, bedankt voor je trouwe dienst. Het zal rustig worden aan de kant..
Rogier Veltrop en Jasper van Rij, bedankt voor jullie effort om het team weer op de rit te zetten.
En natuurlijk ook het publiek bedankt voor de aanmoedigingen!

We zien jullie volgend jaar graag weer op nationaal niveau, om ons team naar de overwinningen te schreeuwen. Mocht je nu een middenspeler of passer/ loper zijn, die nog een club zoekt… meld je op onze Facebook-pagina. Mocht je een trainer/ coach zijn, die een dynamisch en bruisend team wil trainen… meld je aan!  Tot volgend jaar!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Rudy van ’t Rood.