Vizier op volleybal

 

Kampioen Tornado verliest thuis

VoV, 15-04-2019. 9:41 uur. Zaterdagmiddag om 16.00 uur klonk in Geesteren het fluitsignaal voor de laatste competitiewedstrijd voor Tornado D1.  Het publiek was in grote getale op komen dagen om de kampioenen uit de Derde Divisie B nog eenmaal te zien schitteren in de huidige formatie.  Op uitnodiging van het Bestuur van Tornado waren ook alle 7 kampioen CMV teams aanwezig in de zaal die de dames hard aanmoedigden gedurende de wedstrijd.

De dames uit Apeldoorn zaten nog in de degradatie zone en waren gebrand om de kampioen het nog zeer lastig te gaan maken.

Tornado kwam in de eerste set moeilijk op gang en werd door Dros-Alterno goed onder druk gezet. Halverwege deze set kwam Tornado los van de tegenstander wat resulteerde in een 25-14 winst. Vanaf de tweede set liep Tornado continue achter de feiten aan en kwam eigenlijk geen moment meer in het spel voor. Dros-Alterno trok de wedstrijd dan ook naar zich toe en won via 23-25 20-25 en 21-25 dan ook verdiend met 1-3.

Getreurd ? Nee, de dames uit Geesteren kunnen terug kijken op een fantastisch seizoen. Vanaf het begin van de competitie heeft het team bovenaan gestaan en maakte hun eigen belofte waar om het kampioenschap voor 2018-2019 op overtuigende manier binnen te halen. De selectie van trainer coach Patrick te Vaarwerk en assistent Loes Kuipers heeft de groei gedurende het seizoen vast weten te houden. Na 22 wedstrijden en 80 punten komt het team uit Geesteren volgend seizoen uit in de Tweede Divisie.

De selectie zal hier anders uit komen te zien dan dit seizoen in verband met het vertrek van assistent Loes Kuipers en de speelsters Sanne Hemmer , Romy Loohuis en Marlon Bekhuis.  De eerste aanwinst voor het komende seizoen is ook al bekend. Iris Olsman ( Medusa D1) zal de selectie gaan versterken bij Tornado D1. Voor de resterende twee plekken van hoofdblokkeerder en diagonaal zal de komende weken duidelijk verschaft gaan worden.

De gehele selectie van Tornado D1 en staf wil langs deze weg alle sponsoren , Tornado Bestuur en TC en natuurlijk alle publiek bedanken voor dit fantastisch seizoen.

gh @ VoV, verslag van Tornado Dames1. Foto idem.