Hands-Up H1 laat te veel kansen liggen

VoV, 24-11-2019. 16:05 uur. Vol vertrouwen ging Hands-Up Heren 1 de thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf in. Landgraaf had een week eerder een mooi resultaat neergezet door van titelkandidaat Limac te winnen. Hands-Up was gebrand op een mooie pot, maar vooral een winstpartij.

De eerste set liet flitsende start zien van Hands-Up. Vanuit een sterke tweepass kon het midden bereikt worden. Mede hierdoor kwam er ruimte aan de buitenkanten en liet Hands-Up gevarieerd spel zijn. De eerste set ging met 25-18 naar de thuisploeg, dit gaf een basis van vertrouwen.

De tweede set zakte de energie weg, hierdoor kon Landgraaf in het spel komen. Via hun diagonaal werden veel punten gescoord en werd op de belangrijke momenten een gat geslagen ten nadele van de Balkumse Boys. Deze set ging dan ook met 17-25 naar Landgraaf. Maar nog niks verloren…

Set drie liet een gelijk opgaande strijd zien. Met veel servicedruk en een sterk spelen Stan van Dreumel bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Minder fouten en een goed uitgevoerde blokkering zorgde voor een boost in het vertrouwen. Op het beslissende moment sloeg Hands-Up het gaatje wat nodig was. De set ging met 25-23 naar HU, 2-1 voor in sets en nog veel kansen in het verschiet.

De vierde set had Hands-Up echter geen schijn van kans. Blokkerend was Hands-Up erg zwak, waardoor er enorme gaten vielen in het blok. Via de handjes en tussen de blokkade wist Landgraaf makkelijk te scoren. Ook de wissels bij Hands-Up wisten het tij niet te keren. Met 15-25 wist Hands-Up dat alles gegeven moest worden in de beslissende vijfde set.

In die vijfde set startte Hands-Up met de juiste instelling, maar dit had niet het gewenste resultaat. Scorend kreeg Heren 1 de ballen niet aan de grond. Er waren voldoende kansen maar langzaam voelde Hands-Up de wedstrijd uit de handen glippen. Toen het, goed fluitende, arbitrale duo twee cruciale ballen mistte in het nadeel van Hands-Up, werd de achterstand dusdanig groot dat deze niet meer in te halen was. 7-15 en een grote deceptie voor Hands-Up.

Een teleurstellende wedstrijd met dito resultaat, nu een week voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd. Zaterdag 30 november staat de wedstrijd tegen het altijd enerverende Atak op het programma.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands – Up. Foto Jan van den Noort.