Volley Tilburg D1 pakt weer 5 punten

VoV, 24-11-2019. 16:18 uur. Na zeven weken niet in ons vertrouwde T-kwadraat gespeeld te hebben, was het vandaag dan eindelijk weer zover! Na het verlies van vorige week op Budel hadden we echt wel wat recht te zetten. Onze Veer was er nu weer bij met de krukjes in de lucht om ons te ondersteunen naast onze Jan, William, Joep en Dirk.

Dus, vol goede moed, een lekker volle buik van de healthy cakejes van Loni en pasta van Lotte, een strak strijdplan en positieve vibe betraden we het veld (10 minuutjes later dan gepland, het net moet dan ook wel écht perfect op de centimeter goed hangen natuurlijk, met de starting six: Kim en Femke op de passer loper, Finke en Lotte op midden, Loni op dia, Aukje op spelverdeling en Floor als libero.

Set 1 verliep eigenlijk vrij soepel. We speelden met vertrouwen en iedereen voerden zijn taakjes netjes uit. Daarnaast hielp de foutenlast van Zaanstad ook een handje mee. Met een paar mooie kill – blocks van Finke en een dubbele wissel met Anneloes en Maartje, fietsten we in een rechte lijn naar de eerste set-overwinning met 25-16. Op naar set 2!

Deze set verliep wat moeizamer en startte met gelijk opgaande punten. Na een service serie tegen te hebben gehad waar we lastig uitkwamen, herpakten we ons nog net op tijd en gingen we een spannende slotfase tegemoet waar we uiteindelijk aan het langste eind trokken: 28-26! Een belangrijke setwinst, want deze overwinning geeft dan meteen een boost voor de rest van de wedstrijd.

Met een goede passlijn konden wij ons plan prima tot uitvoering brengen met als gevolg dat de blokkering aan de kant van Zaanstad veelvuldig uit elkaar getrokken werd. Hierdoor kregen onze aanvallers de ruimte en die maakten dat dan ook mooi af. Vooral Kim was op de slopende toer en scoorde veel met haar power-ballen. Daarnaast pakte Lotte ook veel punten mee door telkens op een één-blok de gaten in het veld te slaan. Zonder twijfel pakten we dan ook deze set met 25-17. De overwinning was een feit máár dat bonuspunt wilden we ook zeker in de broekzak steken.

De laatste set verliep eigenlijk net zoals de vorige set, overtuigend, weinig eigen fouten en druk op de tegenstander die zelf veel eigen fouten maakten. Paula kwam in deze set nog in actie voor Femke en met een ruime voorsprong van 7 punten was er mooi de ruimte voor een wissel met onze debutante en topper, Kira. Met een sterke service serie liep Zaanstad echter nog een paar punten in maar uiteindelijk waren wij zonder twijfel de bovenliggende partij en pakten de wedstrijd, terecht, met 25-19.

Een niet persé hele mooie, maar wel lekkere overwinning die ons een goede boost geeft naar volgende week. Met 22 punten uit 7 wedstrijden staan we nu dan ook op een prima 4e plek waarbij we nog 2 wedstrijden in te halen hebben. We gaan er deze week weer volle bak tegenaan om 30 november in Sint Anthonis te gaan shinen tegen de huidige koploper; SOMAS/Activia. Dat belooft een leuk potje te worden dus we zien jullie graag dan!

gh @ VoV, verslag en foto via Ruud Westland, coördinator PR & Communicatie en gCT Volley Tilburg.