Hands Up H1 pakt punt bij Limac

VoV, 23-09-2019. 6:30 uur. Onder leiding van Patrick van Spijk, in afwezigheid van coach Geert van de Ven, reisde Hands Up Heren 1 af naar Linne. In Linne speelt het ambitieuze Limac, dat o.l.v. Guido Gortzen en Nico Freriks door wil stomen naar de Eredivisie. In een bomvolle hal trad Hands Up met een onvolledig team aan tegen deze kampioenskandidaat. Door de vele blessures werd Stan van Dreumel naar het midden gehaald en kwam Erwin-Stiek – van de Berg vanuit Heren 2 over om de opstelling compleet te maken.

De eerste set was dan ook een echte walk-over voor Limac. Hands Up wist zich niet staande te houden en kwam meerdere malen op grote achterstand tijdens de set. Met 25-15 voorspelde het publiek een makkelijke avond voor ‘hun Limac’.

In de tweede set heeft Hands Up alleen in het allerbegin van de set een voorsprong kunnen nemen, maar Limac kon makkelijk bijschakelen en over Hands Up heenlopen. Blokkerend kwamen de Balkumse Mannen er niet aan te pas, mede door de snelheid in de spelverdeling vanuit Limac. Met 25-17 ging ook deze set verloren.

In de derde set kwam spelverdeler Thomas van der Maas in het veld om het tij te doen keren. Vanuit de servicepass wist Hands Up goed mee te komen, in de rally’s was Limac steeds de betere partij. Hands Up kwam op voorsprong halverwege de set (15-16) en de strijd bleef gelijk opgaan richting de 20. Bij 21-19 gaf het servicegeweld van Limac de doorslag en werd een gat gemaakt dat niet meer te overbruggen was, de set ging met 25-20 naar de thuisploeg.

Limac experimenteerde met posities en wissels in de vierde set, waardoor Hands Up voelde dat deze set gepakt zou kunnen gaan worden. Met vernieuwd enthousiasme werd gestreden, verbaal en fysiek, voor elk punt. Bij de stand van 12-12 wist Hands Up, door de service van Lucas Arens, een voorsprong te pakken van 12-15. Deze voorsprong werd vastgehouden richting einde van de set en zelfs vergroot door Roel van Dreumel vanaf de servicelijn. Met 20-25 werd deze set gewonnen door Hands Up, wat de thuisploeg een zure nasmaak gaf aan de wedstrijd.

Hands Up kan tevreden zijn met dit punt en hoopt in de komende tijd de door blessure getergde spelers weer aan de selectie te mogen toevoegen. Zaterdag 28 september speelt Hands Up Heren 1 hun eerste thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht H1. Wij nodigen een ieder uit om dit vocaal bij te staan om 18.00 uur in sporthal De Run te Berlicum.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up heren 1.