Kalinko H1 deelt eerste klap uit.

VoV, 23-09-2019. 6:35 uur. De eerste klap is een daalder waard: de mannen van Kalinko Heren 1 zijn het seizoen begonnen met een 3-1 overwinning op Switch Heren 2. Na een onrustige voorbereiding met de zoektocht naar een trainer en aanvulling van de selectie, was dit een zeer welkome opsteker.

Gelukkig was Ans de Graag, trainster van Dames 1, bereid om de coaching voor haar rekening te nemen, naast manager Nidal al-Qaq. Ook op het veld konden we rekenen op extra hulp: Nathan van Adrichem als libero, Ard Pronk op midden en Arnaud De Jong als invaller op de passer – loper positie, naast de vaste kern.

Van enige onwennigheid bleek totaal geen sprake: vanaf het eerste punt weten de mannen van Kalinko de tegenstander onder druk te zetten. Door sterk serveren, een steady passing en afwisselend aanvalsspel loopt Kalinko snel uit naar een ruime voorsprong. De heren van Switch komen geen moment in hun spel: uiteindelijk weten ze maar 11 punten op het scorebord te krijgen.

De tweede set gaf een heel ander beeld. De mannen van Switch komen in hun spel en gedurende de set weten ze gelijke tred te houden met Kalinko. Pas tegen het einde geven de Scheveningers extra gas en uiteindelijk wordt een beslissend gat geslagen: 25-21.

Die lijn weten de mannen van Kalinko in de derde set door te trekken. Al snel staat er een mooi verschil op het scorebord. Dat geeft zelfs aan het einde van de set de gelegenheid wat te wisselen in de opstelling. Uiteindelijk gaat de set met 25-17 naar Scheveningse kant.

In de vierde set sluipt er wat onnauwkeurigheid in het team van Kalinko. De eigen foutenlast neemt toe en de tegenstander voelt dat er wat te halen valt. Een klein gaatje richting de 20 punten blijkt niet genoeg te zijn om de laatste set binnen te slepen. Na een spannend slot waarin het alle kanten op gaat, valt het dubbeltje net de verkeerde kant op: 26-28.

Meteen na het laatste fluitsignaal overheerst de teleurstelling over het mislopen van de volle winst. Maar toch mogen de mannen van Kalinko tevreden zijn met de vier punten die deze eerste overwinning oplevert. Komende vrijdag wacht de eerste uitwedstrijd in Delft tegen Delta. Ondertussen gaat de zoektocht naar een vaste trainer/coach door, en ook nieuwe spelers blijven meer dan welkom.

gh @ VoV, verslag door Romeo Tuinman, Kalinko Heren 1.