Hands-Up H1 pakt vier punten in Landgraaf

VoV, 17-10-2021. 14:31 uur. Op zaterdag 16 oktober maakten de mannen van Hands-Up de tocht van Berlicum naar Landgraaf met een goed gevulde maag, om daar tegen de plaatselijke Heren 1 te spelen. Door het ontbreken van een aantal spelers, zouden er weinig mogelijkheden tot wisselen zijn.

Hands-Up startte slap aan de eerste set, waardoor zij snel tegen een achterstand van 4 punten aankeken. Passend waren de Balkumse mannen niet goed genoeg, waardoor het lastig werd om directe punten te scoren. Landgraaf legde libero Rik Kamminga vakkundig droog door alles op de passer/ loper te serveren. Hands-Up kon de energie niet opbrengen om de ommekeer te forceren en de set ging dan ook kansloos met 25-16 verloren.

Hands-Up wist dat zij de tweede set moesten gaan pakken, omdat het anders een erg lastige avond zou gaan worden. Met Lucas Arens in de gelederen werd, jammer genoeg, wederom zwak gestart. VC Landgraaf kwam met 4-0 voor, maar langzaam kwam Hands-Up beter in het spel. Middenman Nick Pulles serveerde Hands-Up van een 12-11 achterstand naar een 12-15 voorsprong. Het einde van de set naderde en het werd stuivertje wisselen. HU kreeg het eerste setpoint op 23-24, maar pakte de set niet. Op 25-24 kreeg Landgraaf een setpoint, maar ook daar geen einde van de set. Bij 26-27 was het raak voor Hands-Up en werd de belangrijke tweede set gewonnen met 26-28.

Met nieuwe energie stapte Hands-Up het veld in voor de derde set. Hands-Up kwam meerdere malen ruim voor. Na (eindelijk) een goede serviceserie van Gerben Elissen was de ban van Landgraaf gebroken. Bij 10-17 wist Hands-Up dat de deze set binnen was, nu nog zakelijk uitspelen. Mümin Raif, inmiddels ingevallen als middenspeler, maakte een aantal onhoudbare hoeken in zijn aanval en mede daardoor pakte Hands-Up de set makkelijk met 20-25.

De vierde set was een must om te pakken, niemand van HU wilde een vijfsetter spelen in Landgraaf.

Met een wederom sterk serverende Patrick van Spijk pakte de uitploeg de vroege voorsprong. In het midden van de set kwam Landgraaf toch terug, door het wegzakkende energielevel van Hands-Up. Mümin mocht op dat moment invallen op diagonaal, waardoor hij zijn derde positie in één wedstrijd met verve vervulde. Bij de belangrijke punten pakte Hands-Up net een blok of verdedigende bal extra, waardoor precies op het juiste moment Patrick van Spijk weer aan serve kwam. Patrick zette Hands-Up op meerdere setpoints, 22-24. Deze werden afgeslagen door Landgraaf maar doordat Duco Fronik op het juiste moment wakker werd, kwam bij 24-25 een definitief einde aan het verzet van Landgraaf. 24-26 en daarmee een 1-3 overwinning voor Hands-Up.

Met een opgelucht gevoel keerde Hands-Up huiswaarts om daar een klein feestje te vieren. Volle focus op de volgende wedstrijd: zaterdag 23 oktober om 18.00 uur in sporthal De Run tegen Tupos.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.