Vizier op volleybal

 

Oudste Quee wint duel vs. zus bij Sovoco tegen Protos

VoV, 17-10-2021. 14:31 uur. Vandaag stond in het teken van Sovoco versus Prut… o nee, Protos, met maar liefst driemaal dit affiche. Voor ons was het weer een week van improviseren. Door blessures, vakanties, werk, corona-testen waarvan de uitslag nog niet binnen was en verdrietige familieomstandigheden waren we wederom verre van compleet op de trainingen. Het zit niet mee. Helaas moest Tirzah ook de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Met Daniela in Italië betekende dit dat Franke zonder training naast Lieke de hele wedstrijd zou moeten spelen.

Gelukkig was Kim uit D2 wel als back-up aanwezig. Maar Franke was natuurlijk meer dan gemotiveerd en had die training helemaal niet nodig. Ze mocht tegen haar zusje aantreden! En zo waren er nog meer oude bekenden over en weer, wat de ontmoeting alleen maar leuker maakte en onze motivatie zo mogelijk nog groter dan normaal. Floris deelde nog dat hij in een kartonnen doos had moeten slapen. Nadat we ons gerustgesteld hadden dat het niet onder een brug was en dat hij het lekker warm had gehad, konden we donderdag toch nog een goede training eruit persen.

Zaterdag begonnen we met Charla, Jiska, Britt, Sandra, Lieke, Franke en Hanneke aan de wedstrijd. Hoewel het meteen duidelijk werd dat het ook een werkwedstrijd zou worden, hadden we direct controle. We hadden servicedruk en haalden zelf veel van de grond. Het helemaal uit Utrecht meegereisde publiek liet zich luid horen voor Protos. Daar waren we op voorbereid. Samen met ook het vele publiek dat er voor ons zat en de aanmoedigingen van Talenten van de Week Lois en Evy, zorgde dit voor een mooie sfeer. Wij waren de betere partij en zo wonnen we met 25-19.

Set 2 begonnen we sterk. Maar halverwege gingen we wat haperen. Af en toe was ons spel slordig en wisten we het niet snel genoeg af te maken. Daphne en Kyra kwamen er met een dubbele wissel in en deden dat goed, onder meer met direct punten via de service van Kyra. Met hard werken en vecht-volleybal trokken we nog net op tijd de set naar ons toe: 26-24.

De 3e set begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste twee sets. We wilden het grote aantal supporters waar voor hun geld, eh…tijd geven en brachten nog wat meer spanning in de wedstrijd. We brachten de servicepass niet meer en maakten zelf veel fouten in de service. Voor we het wisten stonden we maar liefst 9 punten achter! Daphne, Kyra en Kirsten werden ingewisseld. Via 9-18 stond het uiteindelijk maar liefst 19-24 voor Protos. Britt kwam weer terug voor de service, maar moest na een succesvolle, maar voor haar enkel minder prettige, 3 meter aanval het veld weer verlaten. Met Kirsten aan service, hard werken, slimme aanvallen van Sandra, een sterk blok op het juiste moment, kropen we dichterbij. En hoppa, weer 26-24 voor ons! Zeg niet dat we ons best niet doen voor het publiek! We waren zo blij dat mama Sandra even dacht dat haar dochter nooit meer zou herstellen van het juichen…

In de laatste set bleven de wissels staan. We speelden ongelooflijk lange rally’s (sommigen van ons konden wel wat extra zuurstof gebruiken) en ons spel was niet meer fantastisch. De hele set bleef het spannend, omdat Protos ook veel fouten maakte. Met de ervaring uit de vorige set hoopten we het op wilskracht af te kunnen maken, maar dit keer trok Protos aan het langste eind: 23-25.

Maar dus wel 3-1 winst voor ons! Franke blijft de opper zus! Hierna was er taart van Daphne en konden we heren 1 aanmoedigen in een nog steeds volle Bunt. Die Protos-luitjes kunnen leuk zingen, maar in alle drie de wedstrijden was Sovoco op het veld echt de beste. Met een vrij weekend voor de boeg gaan we hard trainen en ons klaar stomen voor de ontmoeting met de koploper. Kalinko staat slechts 1 punt boven ons. Zaterdag 30 oktober om 14.30 uur in Houtrust in Den Haag. Dan kunnen we de support van onze SSV goed gebruiken!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Hanneke van den Broek, Sovoco dames 1.