Hands-Up H1 pakt vier punten tijdens feestelijk weekend

VoV, 28-11-2022. 7:12 uur. Hoera, Hands-Up bestaat 50 jaar. Dit werd uitgebreid gevierd met een diner voor alle leden en aansluitend een feest voor alle leden en oud-leden.

Hands-Up Heren 1 speelde daarom een paar uur eerder dan normaal. Tegenstander was Hajraa, met coach en bekende Jacques Koppers. De wedstrijden tegen Hajraa eindigen traditiegetrouw (bijna) altijd in een vijfsetter, ditmaal was het anders.

Hands-Up startte met Lucas Venrooij en Bart van de Brand in de basis, wat een heel goede keuze bleek te zijn. Deze opstelling werd mede mogelijk gemaakt door gelegenheidscoach Thomas van der Maas, die voor het feestweekend terug in Nederland was en als veurzitter later de avond mocht openen.

Het allerbegin ging gelijk op maar bij 7-6 wist de thuisploeg een gat te slaan naar 13-6 door een fantastische sprongservice van Roel van Dreumel. Alsof deze serie nog niet genoeg was, deed youngster Lucas Venrooij het nog eens dunnetjes over. Met 25-17 ging de eerste set redelijk gemakkelijk naar Hands-Up.

De tweede set liet hetzelfde verloop zien, een sterk Hands-Up en een wat slordiger Hajraa. Hajraa wisselde volop, wat niet het gewenste effect had. Met wederom een sterke service en gevarieerd spel wisten de Balkumse Boys niks heel te laten van Hajraa. Met 25-12 was ook de tweede set in de pocket.

Het meest vermakelijke in set drie was een eerste scheidsrechter die op een verzakte stoel stond en daarom het spel onvoldoende kon zien. Dit werd vakkundig opgelost met een kratje op de stoel, waardoor de arbiter weer zicht had op de wedstrijd. Later bleek dat het zicht op sommige punten toch vertroebeld was.

Hands-Up kwam ruim voor met 16-11 en later met 22-16, maar verslapte iets. Hajraa kreeg een andere serveeropdracht en dit bracht Hands-Up heel even aan het wankelen, maar Hands-Up viel niet om. Met 25-20 was de set en de wedstrijd binnen.

Hajraa paste duidelijk de in-slaap-sus-techniek toe in de wedstrijd en die werkte in set vier. Hands-Up zat in gedachte al aan het bier en stond zo met 11-16 achter. De spirit was heel even weg en kwam pas later terug toen de scheidsrechter een bal op de grond zag die duidelijk op de voet van een verdediger kwam. Een aantal punten later was er een discussie over wel of geen voetfout, dit resulteerde in een gele kaart voor het team. Hands-Up gebruikte dit als munitie en vocht terug van 16-21 naar 23-24. Helaas serveerde Hands-Up fout en ging de set met 23-25 naar Hajraa.

Een mooie 3-1 overwinning die een hele mooie avond inleidde. Het bleef nog lang onrustig in Sportcafé De Run.

Het is maar goed dat Hands-Up geoefend heeft met ‘vroeg spelen’, want volgende week spelen ze uit in Tilburg om 13.00 uur. Wees welkom!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands-Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.