Winst Set-Up H1 na een zinderende thuiswedstrijd.

VoV, 28-11-2022. 7:07 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Veracles op het programma, Set-Up mocht weer met een compleet team aantreden waardoor hun motivatie voor de wedstrijd op en top was. Men wist dat de tegenstander een stuk hoger op de ranglijst stond en dat men aan de bak moest.

Set-Up schoot de eerste set gelijk uit de startblokken en pakte door middel van de service druk een flink aantal punten voorsprong, terugkijken op die eerste set was dat juist voordelig aangezien Set-Up verschillende momenten kan in zakken. Door de voorsprong kon men de punten van de tegenstander incasseren en de set eindigde in 25-21.

De tweede set ging van start en Set-Up begon weer op dezelfde manier, service druk zorgde weer voor een comfortabele voorsprong waarin men de kans had om fouten te herstellen. De pass lag bij de thuisploeg over het algemeen goed aan het net waardoor spelverdeler van het spel: Matthias Sukaldi de aanvallers op hen wenken kon bedienen en deze daadwerkelijk ook veel scoorden. 25-23

De derde set wou Set-Up weer op dezelfde manier ingaan en maar helaas zorgde een beetje chaos voor een kleine terugval in het spel. Het zorgde ervoor dat Set-Up de pass minder onder controle had en wat minder druk konden uitoefenen met de service. Dit bracht Veracles in de gelegenheid om te laten zien wat ze konden en dat resulteerde in een setstand van 20-25 voor de Groningse studenten.

De laatste set kon beginnen en het was al duidelijk dat Set-Up geen zin had om er een vijfsetter van te maken. Men begon weer met een goeie service, gepaard met een prima aanval zorgde dit voor weer een voorsprong. Na een gigantische rare timing van een rode kaart voor de diagonaal van Set-Up, die gewoon eventjes stoom afblies, viel het allemaal even stil bij Set Up. Uiteindelijk zat er nog energie in het team om deze laatste set toch te winnen met 25-20

Volgende week een weekje rust, 10 december de uit wedstrijd tegen Athena Group VVH H1 in Harderwijk, de clash van de coaches, Peter Gaillard VS Wouter Gaillard.

gh @ VoV, verslag en foto via web redactie Set-Up IJsselmuiden.