Volley Tilburg H1 blijft winnen en ongeslagen

VoV, 28-11-2022. 7:00 uur. Zaterdag speelde heren 1 in Rijswijk tegen Inter Rijswijk, een ploeg waartegen heren 1 het de afgelopen seizoenen altijd moeilijk heeft gehad. Heren 1 verloor wat onnodig de derde set (18-25. 21-25, 25-22 en 16-25) maar blijft door dit resultaat medekoploper.

Coach Martijn Musters: “We begonnen vol energie aan deze wedstrijd. Met name ons rallyspel was dik in orde. Inter verdedigde uitstekend waardoor we soms wel drie keer aan moesten vallen om tot scoren te komen. Dat we set 3 een ruime voorsprong van 2-7 nog uit handen gaven was een klein smetje. Maar Erik (Erik Kwantes, assistent) en ik hebben genoten van deze pot. En de spelers ook. Wat ons betreft een compliment aan de hele ploeg”.

Martijn en Erik begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Bas van Meurs en Tim Swaan (mid), Joeri Polman (dia) en Yannick Knechten als libero.

Vanaf het eerste punt hield heren 1, zowel serverend als aanvallend, Inter onder druk. Uiteindelijk resulteerde dat in een ruime 18-25 setwinst. Net als vorige week hadden de smashes van Tom daarin een belangrijk aandeel. De tweede set werd in dezelfde samenstelling het goede spel van de eerste set doorgetrokken wat resulteerde in een 21-25 setwinst.

Set 3 leek aanvankelijk ook snel beslist te worden. Maar een ruime voorsprong in het begin ging teniet door een twee sterke servicebeurten van Jacob Krijnsen, die 8 directe punten scoorde met zijn strepen. Inter ging erop en erover en omdat enkele wissels het tij niet konden keren ging deze set met 25-22 naar de thuisploeg.  Set 4 liet heren 1 geen twijfel bestaan over wie de bovenliggende partij was. Met 16-23 werd die set ruim gewonnen.

De komende weken is het zoals eerder vermeld T Kwadraat-maand: 3 december komt  Spaarnestad op bezoek, 8 december wordt ingehaald tegen VCV, 10 december komt Compaen naar Tilburg en 17 december Zaanstad. Het volleybaljaar 2022 sluit heren 1 af op 20 december als thuis voor de beker wordt gespeeld tegen eredivisionist VCN.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg H1.  Foto (Norbert Jansen): Tom Chermin.