Hands-Up H1 pakte twee punten tijdens openingswedstrijd

VoV, 18-09-2022. 12:10 uur. Na een gebrekkige voorbereiding mocht Hands-Up H1 dit seizoen starten door af te reizen naar Zevenhuizen. Hier mochten de Berlicumse mannen aantreden tegen ZVH Heren 2, nieuwkomer in de Tweede Divisie. Vanwege afwezigheid van Duco Fronik (op reis), Stan van Dreumel (werk) en Nick Pulles (blessure) mocht Daan van den Boer aansluiten bij de wedstrijdselectie.  Dit bleek later geen overbodige luxe te zijn…

Het begin van Hands-Up was goed, met gevarieerd spel bleef Hands-Up de thuisploeg voor in de stand. Helaas was dit van korte duur waardoor ZVH rondom het midden van de set op voorsprong kwam. Hands-Up speelde met vlagen (te) slordig en verzilverden hun kansen niet. Bij 24-20 leek de set verloren en wist Hands-Up nog een klein puntje te pakken. Spelverdeler Gerben Elissen kwam aan service en tot zijn verbazing, maar ook die van het team, leken de jonge mannen van ZVH te bezwijken onder de gedachte dat zij hun eerste set konden gaan winnen. De serviceserie werd groter en groter, ZVH kon hun laatste punt niet op de grond krijgen. Sterker nog, bij 24-25 kregen de Balkumse boys hun eerste setpoint en wisten die meteen te verzilveren.

De tweede set was een groot gedeelte een kopie van de eerste set. Hands-Up begon goed, maar keek daarna (door onnauwkeurig spel) tegen een achterstand aan. Helaas, voor Hands-Up, was het einde van de set niet zoals het einde van set 1. ZVH hield het hoofd koel en gaf de voorsprong niet meer uit handen, met 25-22 tot gevolg.

De derde set betekende de entree van Daan van den Boer op nationaal niveau, hij verving de moegestreden Tomas van Woerkom. Daan wist direct zijn eerste bal te scoren, wat er mede voor zorgde dat HU uitliep op hun opponent.
Toch werd de overschaduwd door het ongeval met de spelverdeler van ZVH, die in een ultieme poging om de bal te redden met zijn hoofd tegen de muur belandde. Het was niet meer mogelijk om door te spelen voor de jonge spelverdeler en hij heeft later de sporthal vroegtijdig verlaten.
ZVH moest gaan wisselen en hierdoor kwam de voorsprong van Hands-Up niet meer echt in gevaar en wonnen zij de set.

De vierde set had hierna, in Berlicums oogpunt, de definitieve overwinning moeten opleveren maar niets is minder waar. De servicedruk van Hands-Up werd minder, waardoor de jonge, fitte ploeg uit Zevenhuizen vakkundig de wedstrijd werd ingespeeld. De ingekomen spelverdeler zorgde voor meer dreiging op het midden en daardoor had HU moeite met schakelen. Combineer dit met een hoge foutenlast en het resultaat is 25-21 voor de thuisploeg.

De allesbeslissende vijfde set dan maar. Met een vurige speech van coach Geert van de Ven in het achterhoofd moest fel gestart worden, maar dit was niet terug te zien in het spel. Hands-Up startte dramatisch en wisselde zelfs op 8-1 van speelhelft. Met de moed der wanhoop werd geprobeerd om het kunststukje uit set 1 te herhalen, maar dit was een onhaalbare kaart. Met 15-8 ging de set en daarmee ook de wedstrijd verloren.

Een compliment voor ZVH dat is blijven strijden en hiermee hun eerste overwinning heeft binnengesleept. Hands-Up heeft een weekje om te bezinnen en speelt op zaterdag 1 oktober om 16.00 uur thuis (sporthal de Run in Berlicum) hun eerste thuiswedstrijd. Daarna staat een feestavond gepland en het zou fijn zijn als Heren 1, samen met het publiek, met een feestje hun wedstrijd zou kunnen afsluiten.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Gerben Elissen, Hands-Up Heren 1.