Vizier op volleybal

 

En de winnaar van de IJsselderby is SVI Dames 1

VoV, 18-09-2022. 11:53 uur. Ja de kop is er af. SVI dames1 is voor 50% verjongd. Iris, als ervaren spelverdeler, tevens als wijze uit het oosten, overgekomen van BOVO Aalten, werd als eerste gecontracteerd. Vera voelde zich gelijk kiplekker, de Assendorpse springveer op midden. Benthe had naar twee jaar haar schoenen ook uit vet gehaald, opgeleid bij RIVO Rijssen, en reflexen waar ze in Kampen jaloers op zouden zijn. En uit het mooie Vaasen, samen met haar nog grotere zus, Chiara de dappere alleskunner, die tevens onze mini’s van oefenstof verziet. Terug op het oude nest, Linsey, de moker van Zwolle-zuid, overgekomen van een jaartje Nieuwleusen, het gerucht gaat dat ze het lokale bierdrinktempo niet aankon.

Gebleven zijn Hester, al 35 jaar lid, dus waarom niet door, Karlijn de middenbeuker, binnenkort met gelaserde ogen, Jolien onlangs 22 geworden, op diverse posities inzetbaar, Maaike de diagonaal, die zelfs diagonaal in bed ligt, Milena, de goed Nederlands sprekende Italiaanse libero en Marjolein, van een hardnekkige blessure teruggekomen krullenbol op buiten.

Dan de wedstrijd, Reflex Kampen staat een partij te beuken met inslaan, in de wedstrijd valt het tegen. Snel staan we voor, kiezen we tactisch voor een goede blokkering en simpel winnen we de eerste set 25-21. Tweede set maken we veel fouten verliezen dom 22-25. Derde set zetten we de Reflex weer vast serveren als een mes en Benthe serveert op het eind 5 kanonskogels die de Kampense vestingmuur doet instorten. De kootsj van Kampen probeert met vruchteloze Houdini-achtige wissels SV/DIA DIA/SV nog het tij te keren. Helaas 25-21 voor ons!

Vierde set ondanks prachtige kill-blocks van Iris bijgenaamd, the wall, gaat weer naar Reflex 17-25. De vijfde set walsen we als een Tigertank over de tegenstander heen, Linsey krijgt mooie setupjes op de buitenkant en hamert ze over het blok heen, en met 15-8, vermaken we ons hondstrouwe publiek optimaal, en zijn we verheugt met de overwinning!

Volgende wedstrijd: 8 oktober: Sneek dames 3 uit om 13:30 uur. Tot dan, namens SVI dames 1

gh @ VoV, verslag en foto van/ via  Crie Kinsie, treener/kootsj.