Houdini-act Timax/ DeVoKo D1 in Dorper Esch

VoV, 18-09-2022. 17:22 uur. Na een wat chaotische voorbereiding mochten we dan afgelopen zaterdag ons debuut maken in de Topdivisie. De entourage was er ook naar. Volle tribunes, ballenmeisjes en dj Vincent die de stemming en sfeer met zijn beats ten gehore bracht. Onze tegenstander, Sudosa D2 uit Assen, ook promovendus, was in vergelijking met vorig seizoen op diverse plaatsen gewijzigd en versterkt. Tijdens het topdivisie toernooi waren ze ook aanwezig en we wisten dus dat het een zware tegenstander die een behoorlijk niveau kon halen.

Nadat de teams en scheidsrechters aan het publiek waren voorgesteld kon de eerste set beginnen. Was het de spanning of de entourage de oorzaak van het matige begin van Devoko? Feit was dat Sudosa de bovenliggende partij was, DeVoKo moeilijk onder de servedruk uitkwam en terecht de 1e set naar zich toetrok. In de 2e set maakte Liv, 16 jaar, haar debuut op topdivisieniveau.

Nu waren de rollen omgekeerd. De Denekampse formatie speelde vrijuit, zette Sudosa onder druk met gevarieerd aanvalsspel en veel servedruk en sloot deze set winnend af. Ook de derde set werd gewonnen. De ploegen maakten er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van om te kijken met mooie aanvallende acties en lange rally’s waarbij er verdedigend door beide ploegen sterk werd gespeeld.

In de vierde set was het weer Sudosa die vanaf het begin duidelijk maakte dat ze niet voor niets naar Twente waren gekomen.  DeVoKo kwam moeilijk tot scoren mede door het grote servegeweld aan de kant van de dames uit Assen. Winst voor Sudosa en een 2-2 tussenstand.

De 5e set moest de beslissing brengen en het werd een memorabele set. Assen vloog uit de startblokken en na een 6-0 voorsprong en bij 8-2 werd er van kant gewisseld. Inmiddels waren een aantal wissels in het veld gebracht, Maud en Lotte, en mede onder hun impulsen kantelde de set. Puntje voor puntje kwam het team door een aantal goed geplaatste serves dichterbij. Na een 12-9 achterstand wist Timax/DeVoKo, met de luide aanmoedigingen van het geweldige publiek, de set met 15-12 (!!) uit het vuur te slepen. De ontlading was geweldig, Houdini had het niet beter kunnen doen.

Volgende week spelen we om 13.00 uur in “de paarse tempel” oftewel De Dorper Esch, de derby tegen Set-Up D1 uit Ootmarsum. Zij wonnen afgelopen zaterdag (in mijn ogen verrassend) van Alterno met 3-1. Deze week weer voorbereiden op deze clash en we hopen natuurlijk weer op de steun van ons publiek.

gh @ VoV, verslag van/ via Johan Booyink, trainer/ coach Timax/ DeVoKo D1. Foto Jan van den Noort.