Hands-Up H1 verliest in vijf sets van Hajraa

VoV, 19-03-2023. 11:49 uur. Op zaterdag 18 maart speelde Hands-Up een uitwedstrijd bij Hajraa, in een volle sporthal. De wedstrijd stond vooral in het teken van de terugkeer van coach Geert van de Ven. De wedstrijden tegen Hajraa eindigen vaak in een vijfsetter, vandaag was daar geen uitzondering op.

In de eerste set begon Hands-Up zwak en kwam met 8-4 achter. Hands-Up had meer aanvallen nodig om te scoren dan Hajraa in die fase. Daarna ging de servicedruk omhoog en kreeg Hajraa het zwaarder. De Balkumse Mannen kwamen snel langszij en gingen ‘erop en erover’ en kwamen op 12-16. Dit gat werd niet meer ingelopen door de studenten uit Eindhoven en de set ging met 22-25 naar Hands-Up.

De tweede set begon HU weer zwak en zij kwamen wederom op grote achterstand, 11-6. De strijders uit Berlicum schudden zichzelf wakker en kwamen op 12-12 langszij. Vanaf daar kwamen standen als 17-17 en 23-23 voorbij. Alleen ditmaal kon Hajraa doordrukken en pakten zij de tweede set met 25-23, close call.

De derde set begon met een kleine voorsprong voor HU, maar binnen no-time was het 11-11. Hajraa pakte steeds twee punten voorsprong, die Hands-Up dan weer wist terug te pakken. De aanvalsmachine van HU stokte wederom op 22-22 en er was geen antwoord op de diagonaal van Hajraa. Hajraa won de set met 25-22.

Na een tactische omzetting bij Hands-Up en een goede serviceserie van Gerben Elissen kwam HU op 0-5 voorsprong in de vierde set. Hajraa was uit het veld geslagen en bij 7-14 waren beide time-outs al gebruikt. Hands-Up was de duidelijke bovenliggende partij en zelfs een gele kaart van Lucas Arens kon het momentum niet keren. 15-25, duidelijke cijfers.

Een allesbeslissende vijfde set en je zou denken dat het goede gevoel doorgezet kon worden, maar niets is minder waar. Op de beslissende momenten liet de, verder uitstekende passing, het afweten en kwam Hajraa met 12-8 voor. Dit gat was te groot om te dichten en Hajraa won de vijfde set met 15-11.

Een 3-2 verlies, HU heeft het gevoel dat er meer in heeft gezeten.
Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd, na vier uitwedstrijden, en wel om 18.00 uur in Sporthal de Run tegen Volley Tilburg. Wees welkom!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.