Vizier op volleybal

 

SVI D1 speelt zo onregelmatig als een kermishorloge

VoV, 19-03-2023. 11:52 uur. Het is 18 maart de lente is in aantocht, het wordt drukker in de tuincentra’s kortom “Spring is in the air” zoals ons ze overzeese Brexitboys zeggen. De buitentemperatuur van 15 graden Celsius heeft een broeikaseffect op de temperatuur in onze hal, het Russische gas moet klaarblijkelijk nog opgestookt worden. We gaan de warming-up en starten met Beld op spel, Sel en Jans op buiten, Ekkel en Veld op mid, Hattie op dia met Poru op der vertrouwde libero positie.

Eerste set komen 0-4 achter Beld  serveert de boel weer recht en met stabiele pass van Sel en Jans en Poru spelen we rustig de set uit, geen vuiltje aan de lucht wordt het 25-22.

De tweede set staan we te passen als zoutpilaren in de woestijn, VC Leeuwarden serveert ook aardige ballenen ondanks wissels en time-outs gaan we hard af met 12-25.

We drukken de resetknop in en met de ex-vakantie sjaken Kip en Wien binnen de lijnen zetten we de setstanden op 25-13 en 2-1 in sets voor ons. Veld test nog het Hans Anders montuur van de SV van de tegenstander en verder is het niet zo’n spannende set.

Waar we anders zo regelmatig zijn in pass en serve, grossieren we de vierde set in pass- en servefouten,  Sapulette laat zien hoe je foutloos en effectief kan serveren, maar de rest van het team pakt het niet op en we verliezen terecht 19-25.

De laatste set wordt: “the survival of the fittest” komen 3-8 achter en slepen de wedstrijd voor de poorten van de hel naar ons toe! Met 15-13 zijn we de gelukkigste. Met klotsende oksels gaan we het veld af, waarschijnlijk is de achterliggende gedachte van de hoge temperatuur, dat er veel drank genuttigd wordt in de Bachus-BDG-kantine.

Conclusie: ook lelijk winnen moet gevierd worden, input voor de training is voldoende aanwezig. Volgende wedstrijd moeten we vroeg uit de veren: zaterdag 25 maart: uit tegen Zwarte Bol dames 2 om 1230 uur. Tot dan, namens SVI dames 1, Crie Kinsie treener/kootsj

gh @ VoV. Foto SVI Dames1.