Hands Up H1 verliest topper tegen Polaris

VoV, 06-11-2022. 14:10 uur. Zaterdag 5 november stond een heuse kraker op het programma: Hands-Up tegen Polaris. Vanuit de historie altijd een leuke en intense wedstrijd.
Hands-Up trok ten strijde zonder Duco Fronik, Nick Pulles en Lucas Arens. Ook Stan van Dreumel was onvoldoende inzetbaar voor deze wedstrijd. Gelukkig kon Heren 1, wederom, rekenen op Lucas Venrooij en Sjors Meijer uit Heren 2.

Het begin van set 1 was duidelijk voor de bezoekers uit Helmond, zij veroverden een voorsprong van 6-10. Hands-Up was zoekende naar de structuur en kreeg weinig grip op het middenspel van Polaris. Halverwege de set wist de thuisploeg meer in de wedstrijd te komen en kropen zij dichterbij tot aan 17-18. Sterker nog,

Hands-Up kwam als eerste op setpoint bij de stand van 24-22. Maar door twee grote missers, Karel Ketser, in de passlijn werd het 24-24 en kreeg Polaris bij 24-25 hun eerste setpoint. Dit punt werd niet meteen verzilverd en Hands-Up ging ‘erop en erover’ naar 26-25. Toch was dit niet voldoende en beschikte Polaris over meer stalen zenuwen. Met 26-28 ging de eerste set naar hen.

Een waar gevecht was in de maak. De tweede set ging volledig gelijk op, tot aan 11-11. Polaris kon een klein gaatje slaan, maar dit gaatje werd nooit groter dan 2 punten. Mede door een doorgeslagen bal van spelverdeler Gerben Elissen kwam Hands-Up als eerste bij de twintig, bij een stand van 20-19. Mumin Raif serveerde de set verder richting het einde en zo werd de set, behoorlijk clean, met 25-21 gepakt.

Een altijd belangrijke derde set ging van start. Eigenlijk met hetzelfde set verloop als de tweede set, maar bij de stand van 15-17 liep Polaris verder uit naar 16-20. Net zoals de voorafgaande twee wedstrijden speelde invaller Lucas Venrooij uitstekend en serveerde hij eigenhandig Hands-Up naar 20-20. Voor de derde week op rij een knappe invalsbeurt van deze jeugdspeler, maar dit bleek niet genoeg te zijn om de set te pakken. Polaris ging er met de setwinst vandoor, met de setstand 22-25.

Dan de vierde set pakken om naar een vijfsetter te gaan, was de gedachte van de Balkumse Boys. Met veel strijd begonnen zij aan de vierde set waarbij het resultaat, helaas voor hen, meer leek op set drie. Bij 13-17 moest coach Geert van de Ven een time-out aanvragen om het tij te keren. Dit leek te gaan lukken, mede door een goed ingevallen Sjors Meijer.

Sjors liep het blok goed dicht en wist ook aanvallend en serverend zijn steentje bij te dragen, helaas was dit niet voldoende. Na wat schermutselingen over arbitrale beslissingen was het verzet van Hands-Up gebroken en ging de set met 22-25 naar Polaris.

Een 1-3 verlies in eigen huis zorgde voor een dubbel gevoel. Vooraf hadden zij getekend voor één punt in de formatie zoals die opgesteld moest worden, maar toch bleef het gevoel hangen dat er meer in deze wedstrijd had gezeten voor Hands-Up.

Volgende week wacht wederom een pittige wedstrijd, namelijk uit naar Volley2B in Bergschenhoek.

ggh @ VoV, verslag van Gerben Elissen. Hands-Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.