Hands Up oogst 2 punten in cruciaal duel

VoV, 04-02-2019. 9:43 uur. Op zaterdag 2 februari 2019 stond de belangrijke wedstrijd tegen VC Volt Heren 1 op het programma voor hands Up H1. Deze wedstrijd moest ruim gewonnen worden om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Helaas was niets minder waar…

Met een basisplaats voor Stan van Dreumel en Pim van den Heuvel begon Hands Up vol goede moed aan de wedstrijd. Toch keek Hands Up al snel tegen een aantal punten achterstand aan en bij 7 – 11 moest de eerste time-out aangevraagd worden. Het liep niet bij de thuisploeg en de achterstand werd alleen maar groter. Wissels mochten niet baten en de eerste ging verloren met 18-25.

Bij de start van de tweede set leken de teams meer aan elkaar gewaagd, maar vanaf 14-14 konden de Berlicumse Mannen niet meer bijkomen. Zij wisten nog één punt te halen en verloren de set kansloos met 15-25.

In de derde set moest iets gebeuren en dat gebeurde ook. Met een sterk spelende Roel van Dreumel en Tomas van Woerkom, bediend door Thomas van der Maas, bouwde de voorsprong snel op. Met een stand van 17-8 leken de heren van Volt totaal uit het veld geslagen. Hands Up kon de set met sterk spel afsluiten, 25-16.

Set vier was een heuse ‘Hands Up-set’. Spannend en niet altijd goed. Veel gepraat onder het net en richting het arbitrale duo. Patrick van Spijk haalde zijn vierde gele kaart uit vijf wedstrijden en spekt daarmee de boetepot. De boetepot is op dit moment hoger dan de pot bij ‘Wie is de Mol’.
Met een uitstekend passende én verdedigende Rik Kamminga werd bij 11-9 een gat geslagen.

Hands Up wist uit te lopen naar 18-12 en voelde dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van hen. De set kende een bizar einde; de libero van Volt kreeg een gele kaart en door zijn minachtende reactie richting de scheidsrechter werd de gele kaart een rode kaart, waardoor het laatste punt automatisch naar de kant van Hands Up ging. 25-17.

Hands Up had ‘het momentum’ en ging vol vertrouwen de allesbeslissende vijfde set in en kwam daarbij op een 5-2 voorsprong. Deze voorsprong werd afgegeven en bij 6-8 werd van kant gewisseld. Alle rally’s vanaf dat moment waren spannend, maar Volt had de boventoon in deze rally’s. Bij 8-11 volgde een time-out, maar deze kon niet voorkomen dat Volt verder uitliep en op de winst afstevende. Helaas voor de Balkumse Boys verloren zij de laatste set met 11-15.

Een pijnlijk 2-3 verlies, waarmee Hands up zich dieper nestelt in de onderste regionen van de tweede divisie. Zaterdag 9 februari staat de loodzware wedstrijd tegen koploper Skunk op het programma, om 19.00 uur uit in Veghel.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up heren 1. Foto Jan van den Noort.