Set Up (IJ) wint thuis van Krathos

VoV, 04-02-2019. 9:48 uur. Tijdens vorige wedstrijd had Set Up de koploper verslagen in eigen huis. Vandaag was er wat recht te zetten tegen Krathos uit Hoogezand, omdat Set Up uit had verloren met 3-2. Peter Gaillard kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en daarom werd Remco Bultman ingeschakeld om Set Up naar de overwinning te coachen.

Vaste spelverdeler Matthias was weer aardig hersteld van een enkelblessure en probeerde weer mee te komen met het niveau. Hij moest zich aardig bewijzen, want zijn positie is niet meer veilig nadat Rob Schrijver twee zeer goede invalwedstrijden had gespeeld. Gelukkig liet Matthias zien dat hij nog kon volleyballen en bediende hij zijn aanvallers naar een eerste setwinst van 25-20.

Uiteraard moest dit goede spel worden doorgezet. Dit heeft men dan ook gedaan in de 2e set. De passjes werden goed gebracht en er werd veel gescoord. Verdedigend was Set Up ook sterk deze set. Dit goede spel resulteerde in een tweede setwinst van 25-16.

Zoals het de afgelopen thuiswedstrijden bijna gebruikelijk is was de tegenstander weer aardig aan het bakkeleien tijdens de wedstrijd bij de scheidsrechter. Niets ging rechtvaardig volgens hen waardoor er af en toe wat rumoer was. Set Up hield de energie binnen het team. Het mocht dan ook duidelijk zijn dat Krathos niks heeft uitgehaald want de set werd geƫindigd met 25-13.

De laatste set was de echte strijdlust verdwenen bij Set Up. Een beetje jammer, want hierdoor gingen de teams gelijk op. Op het einde werd het spannend wie de set zou gaan winnen. Of het door een foute beslissing was van de scheids of doordat Set Up zichzelf tekortgedaan geeft laten we maar in het midden, maar de set werd verloren met 23-25.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Side Out H1 in Slagharen.

gh @ VoV, verslag en foto via webredactie Set Up IJsselmuiden.