Hands Up schakelt tandje bij en wint

VoV, 18-03-2019. 9:52 uur. Op zaterdag 16 maart speelde Hands Up een belangrijke thuiswedstrijd tegen Volley Zuid uit Rotterdam. Compleet en met een tot de (nieuwe) tanden gewapende Roel van Dreumel won Hands Up met 3-1, waardoor zij belangrijke zaken deden in de strijd om handhaving.

In de eerste set viel meteen op dat Hands Up gebrand was om tegen deze geduchte tegenstander een goede wedstrijd neer te zetten. Waar het vorige week ontbrak aan servicedruk, legde de thuisploeg nu juist veel servicedruk neer. Combineer dat met snel spel en dan volgt een soevereine 25-20 overwinning.

De tweede set liet wederom een sterk Hands Up zien, maar Volley Zuid liet ook zien waarom zij in de top meedraaien. Spanning en passie in de wedstrijd, een 12-8 voorsprong voor Hands Up en een gele kaart voor Volley Zuid. Die kaart zorgde voor nog meer inspanning bij de Rotterdamse bezoekers en maakte dat zij bijna langszij kwamen bij een stand van 16-15. Daar dacht Volley Zuid dat een nieuwe kaart nieuw elan zou kunnen brengen en lieten zich bestraffen met een rode kaart. Maar dit had juist voor Hands Up het gewenste effect. De set werd met 25-23 gewonnen door de thuisploeg.

In de derde set zette Volley Zuid wat om in de opstelling en dat zorgde voor meer afwisseling in het spel en hier had Hands Up meer moeite mee. Ook de geweldig spelende Rik Kamminga kon niet voorkomen dat Volley Zuid halverwege de set op 15-17 voorsprong kwam. De strijd bleef gelijk opgaan en Volley Zuid trok aan het langste eind met 21-25.

In de vierde set toonden de middens Patrick van Spijk en Tomas van Woerkom aan dat zij ballen, ofwel cojones, hebben. Met elk lichaamsdeel een bal willen verdedigen maar ook op de juiste momenten een killblok en harde aanval. Dit allemaal beginnend bij de uitstekende pass van Lucas Arens en sterk verdelend werk van Tomas van der Maas. Hands Up toonde zich een stuk sterker dan de opponent en won de vierde set met 25-20.

Hiermee won Hands Up ruim van, het zelfbenoemde bierteam, Volley Zuid. Vier punten in the pocket en die gaan in de rugzak mee naar de, altijd spannende, derby in en tegen Den Dungen.
Hands Up hoopt dat alle supporters met hen meegaan naar sporthal De Misse, waar zij om 17.00 uur gaan proberen om zich veilig te spelen in de tweede divisie. Alle hulp is welkom!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands Up. Foto Jan van den Noort.