De Bevers D1 maakt winst-gevoel niet waar

VoV, 18-03-2019, 9:48 uur.  Voor de derde keer en wederom onder druilige weersomstandigheden navigeerde de TomTom ons naar het Blauwborgje in Groningen.

Tegen de sympathieke meiden in het gifgroen hadden we nog in het achterhoofd de wedstrijd thuis waar we aan elkaar gewaagd waren en 2-3 verloren. Na de filmpjes van die wedstrijd bekeken te hebben wisten we wat ons te doen stond echter in de zaal gekomen bleek de tegenstander door blessures geplaagd er toch ander uit te zien.

Desalniettemin begonnen we als een oude tractor, met name aanvallend slecht en met 25-15 gingen we er redelijk kansloos af. Tweede set werd de tractor ingeruild voor een formule1 auto en of er in de pauze na de eerste set een paar Red Bulls naar binnen geconsumeerd waren was niet helemaal duidelijk, feit was wel dat Veracles serverend zwaar onder druk kwam.  De dankjewelballen vlogen over het net en Dominique excelleerde door een van die ballen snoeihard in de 2 meter te pompen en met 6-25 trokken we de stand weer gelijk.

De derde set ontpopte zich in een gelijk opgaande titanenstrijd, goede spelverdeling onzerzijds en dito pass en verdediging leverde spectaculaire rally’s op, en ondanks dat we steeds voor stonden verloren we de strijd met 27-25. De vierde set zijn we ook beter, maar helaas op het eind belonen we ons niet en gaan gefrustreerd de zaal uit met een 28-26 verlies en een onterecht 3-1 verlies.

Met nog twee thuiswedstrijden en een dichtbij uitwedstrijdje zullen we er alles aan doen om nog te excelleren, te beginnen a.s. zaterdag thuis om 19.00 uur in onze eigen fijne sporthal. We spelen dan weer tegen de groene dit keer de hunebedders uit Assen, graag tot ziens!

gh @ VoV, verslag van Eric Eisink namens De Bevers Dames 1. Foto Jan van den Noort.