Hands Up verliest derby tegen van Daal/ DS

VoV, 10-12-2018. 9:30 uur. Zaterdag stond de immer spannende derby van Hands Up tegen HLB Van Daal/ DS op het programma. Tijdens de promotie / degradatie – wedstrijden vorig jaar verschalkte Hands Up de buren uit Den Dungen. Dit jaar liggen de verhoudingen anders, HLB is koploper en Hands Up draait onderaan de middenmoot mee.

Van deze verschillen op ranglijst was tijdens de eerste set niks te merken. Hands Up had bij de stand van 12-10 een gaatje te pakken en wist deze voorsprong te behouden. Een aanvallend sterke Duco Fronik en Roel van Dreumel waren aan het net niet te stoppen en HLB had geen antwoord op deze aanvalsslagen. De set werd uiteindelijk ruim gewonnen met 25-19.

De tweede set begon ook met een voorsprong voor de thuisploeg, maar HLB kwam dichterbij en vanaf 14-14 was HLB sterker. De servicedruk aan de kant van Hands Up was weg en passend kwam HLB steeds beter in de wedstrijd. Dit zorgde voor frustratie aan de kant van Hands Up, waarbij Lucas Arens de boetepot spekte door een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Deze kaart bracht niet voldoende vuur en de set ging verloren met 21-25.

Zoals een goede derby betaamd ging het ook in de derde set gelijk op, Hands Up had zelfs een 9-6 voorsprong maar wist deze snel te vergooien en met 10-13 achter te komen. Hands Up had blokkerend geen antwoord op die diagonaal en buitenaanvallers van HLB. Het gat richting HLB kon niet meer gedicht worden en 22-25 was het resultaat.

De vierde set zou de laatste kans zijn voor de mannen uit Berlicum, maar zo zag het er niet uit in het veld. Zonder vuur en geloof kwam HU in het begin van de set al meteen ruim achter en zag zichzelf achter de feiten aanlopen, met zelfs een stand van 13-19 als gevolg. Met de laatste inspanningen wist Patrick van Spijk nog bijna Hands Up naast HLB te serveren, waardoor HLB enigszins zenuwachtig werd. Maar helaas kwam deze laatste krachtinspanning te laat en ging de set met 22-25 naar HLB.

Een zuur verlies van 1-3 voor de Balkumse mannen, die de aansluiting met de middenmoot lijken te verliezen. HLB is door het setverlies geen koploper meer, Skunk heeft de koppositie overgenomen.
Volgende week speelt Hands Up opnieuw thuis tegen Hajraa, die een plek onder Hands Up staat. Hands Up zal deze wedstrijd moeten winnen om uit de gevarenzone te komen en de aansluiting naar boven weer te vinden.

gh @ VoV, verslag van Hands – Up Heren 1, via Gerben Elissen. Foto Jan van den Noort.