Krekkers houdt 4 punten in de Haambrink

VoV, 10-12-2018. 9:17 uur. Afgelopen zaterdag mochten wij de dames uit Varsseveld verwelkomen in de Haambrink. Het team bestond uit voor ons vele bekende gezichten. Afgelopen seizoen bleek VCV een stugge en lastige ploeg te zijn. We waren klaar voor de strijd.

In de eerste set ging het in het begin gelijk op. We hadden moeite met het scoren van eigen punten, maar door de (serve)fouten van V.C.V. bleven we bij. Maar na een time out waren we allemaal weer bij de les en kwamen we op een kleine voorsprong. Deze voorsprong wisten we verder uit te bouwen door een uitstekende serve serie. Uiteindelijk wisten we vrij gemakkelijk de eerste set te winnen (25-17).

De tweede set begonnen we niet goed, we keken al gauw tegen een fikse achterstand aan van 0-4.  V.C.V. had ons serverend goed onder druk. We moesten dus in de achtervolging. Dit lukte en we kwamen weer terug in de wedstrijd. Maar opnieuw liet onze aanval ons in de steek. We werkten keihard voor elk punt, maar het was helaas niet genoeg. Deze set ging naar de dames uit Varsseveld (21-25).

In set drie kwamen we opnieuw niet sterk uit de startblokken, maar we waren op tijd bij de les en kwamen goed in ons eigen spel. V.C.V. bleef nog even in ons nek hijgen. Maar door een zeer goede serve serie trokken we deze set naar ons toe en wonnen deze set (25-17).

We waren er op gebrand om de vier punten in de Haambrink te houden. Vol strijdlust begonnen we met de 4e set. Het begin was gelijk goed met een ace. Het verdere begin van deze set ging gelijk op. We moesten ergens een versnelling creëren. Dit lukte door V.C.V. serverend onder druk te zetten en aanvallend mooie punten te maken. We gaven deze set niet meer weg en het laatste punt was een knallende aanval, welke snoeihard werd binnen geslagen.

De 4 punten bleven dus in de Haambrink. Het was dan niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar zo zie je maar weer keihard werken met elkaar als team levert ook de nodige punten op.

Volgende week zaterdag spelen we opnieuw thuis, ditmaal tegen VC Zwolle II. Tot dan in de Haambrink.

gh @ VoV, verslag van Anouk vd Wal, assistent trainer / coach Krekkers dames 1. Foto jan van den Noort.