Apollo 8 H1 wint weer en blijft koploper!

VoV, 10-12-2018. 6:30 uur.  De eerste competitiehelft zit er voor Heren 1 van Apollo 8 bijna op. Afgelopen zaterdag mocht de ploeg aantreden in de voorlaatste wedstrijd van 2018 tegen het jonge Pegasus uit Nijmegen. Bij de Nijmegenaren twee bekende gezichten voor de thuisploeg, namelijk oud speler Wouter de Vries en oud coach Harry Proost. Pegasus staat 11e op de ranglijst en koploper Apollo wilde in deze wedstrijd dan ook geen punten laten liggen.

Vanwege de blessures van Morris en Tobias mocht oudgediende Erwin Wes zijn rentree maken bij het eerste. Tijmen, Martijn, Bas, Rob, Coen, Abe en libero Robbin mochten van coach Rob beginnen aan de wedstrijd in de Veste. Dit pakte in de eerste set direct goed uit. Al snel stond er een voorsprong op het scorebord (11-6) en leek Apollo de overwinning in de eerste set veilig te stellen. Dit liep echter iets anders, want Pegasus kwam beter in het spel. De voorsprong verdween en bij 19 punten was de stand gelijk. Door een uitstekende serve serie van Rob kon Apollo toch het verschil maken en kon de eerste set met 25-23 gewonnen worden.

In de tweede set was het zaak om het niet weer zo spannend te maken als in de eerste set. Toch lukte dit niet helemaal. Passend was het aan de kant van Apollo degelijk, maar aanvallend werd er niet altijd direct gescoord. Pegasus was verdedigend goed en haalde nagenoeg elke bal van de grond. Hierdoor werd het ook in deze set erg spannend. Bij 16-16 wist Apollo wederom het verschil te maken en kon er een veilige voorsprong gecreëerd worden. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en de set werd professioneel uitgespeeld: 25-19 winst.

Vanaf dat moment werd het voor Apollo een makkelijke wedstrijd. Pegasus wist niet meer gevaarlijk te worden en hebben geen moment het gevoel punten mee naar Nijmegen te nemen. Zelfs met de hulp van Coen (die drie keer achter elkaar in het blok wist te slaan) werden de bezoekers niet gevaarlijk. Met 25-19 en 25-14 werd de wedstrijd overtuigend met 4-0 door de thuisploeg gewonnen en werden er geen punten gemorst. Ook het massaal toegestroomde publiek in de Veste kon in de derde en vierde set zien waarom Apollo 8 op dit moment bovenaan staat, want het spel was degelijk en de foutenlast laag.

Volgende week is de laatste wedstrijd van 2018, tegen BOVO in Aalten. Doordat de concurrentie punten liet liggen dit weekend is de voorsprong van Apollo 8 gegroeid. Maar om het jaar af te sluiten als koploper moeten er komend weekend in Aalten wederom punten gepakt worden. Dus mocht u in de buurt zijn: zaterdag 15 december om 18:00 uur in Aalten, tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Abe Talsma, Apollo 8 heren 1.