Hands Up verliest thriller in Groot-Ammers

VoV, 04-11-2019. 10:20 uur. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen WIK gepland. Om meerdere redenen een bijzondere wedstrijd. Hands Up stond tegenover oud-trainer Gerard Koeman, altijd een extra motivatie. Daarnaast maakte Mümin Raif zijn intrede in het Nederlandse volleybal, Mümin is recent in Nederland komen wonen vanuit Turkije en hij is een welkome aanvulling voor Hands Up.

Op centre court werd door Hands Up rommelig gestart. Passend stond het team onder druk en kwam daarmee al snel op een 5-0 achterstand. Zoekend naar de juiste organisatie en afstemming, werd het zelfs 13-5. Hands Up wist dat er geknokt moest worden en door een goede serviceserie van Gerben Elissen en Lucas Arens kwam Hands Up langszij op 15-15. WIK leverde op dat moment opnieuw een goede serviceserie af en zo keek Hands Up wederom tegen een forse achterstand (21-15) aan. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt en de set ging met 25-19 verloren.

De tweede set gaf een ander beeld en werd vanaf het begin een gelijkopgaande strijd. Met uitstekend middenspel van Nick Pulles werd WIK veel meer tegenstand geboden. Op belangrijke momenten speelde WIK hun excellerende buitenaanvaller en diagonaal aan, hier had het Balkumse blok en-verdedigingssysteem geen antwoord op. Het gat werd halverwege geslagen en kon niet meer gedicht worden (25-20).

Vechtend voor de laatste kans, werd de set goed gestart. Hands Up kwam snel op een voorsprong van 5-10 en toen de diagonaal van WIK geblesseerd het veld moest verlaten, was de thuisploeg fors uit het veld geslagen. Een 10-18 voorsprong was het resultaat en elke bal viel in het voordeel van het team uit Berlicum. Passend waren Lucas Arens en Rik Kamminga ijzersterk . De set werd rustig uitgespeeld en met 19-25 gewonnen.

Het geloof was terug bij Hands Up, maar daar was in het begin van de vierde set niks van te zien. Slordige passing en dito spel zorgde voor een achterstand van 12-5, zou het dan toch een verloren wedstrijd worden? Met ingekomen spelverdeler Thomas van der Maas werd nieuw elan toegevoegd aan het spel. Met een “nu of nooit-mentaliteit” werd de achterstand gestaag verkleind tot 22-20. Op dat moment laat de setter van WIK zijn emoties gaan, wat hen een rode kaart opleverde én een punt voor HU. Iedereen in de sporthal kon aanvoelen dat Hands Up het momentum overnam en de set binnen zou slepen. En zo geschiedde, 24-26, met een explosie aan geluid aan de kant van Hands Up.

Met deze positieve vibe begon Hands up weergaloos aan de allesbeslissende vijfde set. 1-6 was de voorsprong en WIK leek gebroken. Er werd gewisseld bij 3-8, de overwinning was binnen handbereik. Het spel bleef goed, de stand 8-12 kwam op het bord te staan. Toch kwam Hands Up van een koude kermis thuis, persoonlijke fouten zorgden voor een inhaalrace van WIK. Bij de stand van 13-13 vroeg coach Geert van de Ven zijn tweede time-out aan. Deze onderbreking deed niet wat het moest doen en de twee daaropvolgende punten gingen naar de thuisploeg. 15-13 en hiermee een 2-3 verlies voor de Balkumse Mannen.

Al met al een knappe comeback, waarbij meer in het vat had gezeten. Het, met vlagen vertoonde, goede spel geeft vertrouwen voor de toekomst.

Beginnend op zaterdag 9 november om 18.00 uur thuis in Sporthal de Run tegen Spe/ De Burgst Heren 1. Komt allen!

gh @ VoV, verslag van / via Gerben Elissen. Foto Jan van den Noort.