RVV wint op inktzwarte dag

VoV, 04-11-2019. 10:15 uur. Afgelopen weekend heeft RVV de volle buit gepakt tegen Punch. Dit nieuws werd echter overschaduwd door het plotselinge overlijden van Jan Verheij. De vader van oud H1-speler Martin Verheij, clubman en trouwe supporter van D1 en H1 zal door iedereen gemist worden.

De mannen van heren 1 werden s’ochtends geconfronteerd met het droevige nieuws. Voor aanvang van de wedstrijd was er dan ook een minuut stilte. Ook speelde de Katwijkers met rouwbanden. Dit alles in het teken van het verlies van Jan, een clubicoon.

Het begin van de wedstrijd was slap van RVV-zijde. De focus was nog niet volledig op de wedstrijd en zodoende kon Punch lang bijblijven. Lang ging de score gelijk op leken beide ploegen die eerste set te kunnen pakken. Het beslissende gat werd echter aan het einde van de set geslagen. Het toont de klasse van RVV, dat geduld heeft en nooit in paniek raakt. (21-25).

De tweede set verliep vergelijkbaar met de eerste. RVV overtuigde niet en liet Punch lang geloven in een goede afloop. De Katwijkers drukten gelukkig op het juiste moment door en pakten de set uiteindelijk toch. (18-25)

In de derde set moest er iets gebeuren. Coach Sven Wallèze was niet tevreden over het vertoonde spel. Spelverdeler Ron de Mooij werd vervangen door Ard de Mooij. De leidsman probeerde hiermee te forceren dat de ploeg iets anders ging doen, namelijk initiatief en lef tonen. Door middel van verschillende combinaties pakte RVV een voorsprong en leek beter in het spel te komen. De mannen hadden controle en wonnen de set. (19-25).

Met de overwinning al op zak wilden de mannen uit het vissersdorp de vierde set nog iets laten zien. Die wil sloeg echter door in onrustig spel, waarbij er werd geprobeerd teveel te forceren. Dit leidde tot veel onrust en merkwaardige fouten. Gelukkig zakt RVV dit seizoen nooit door de ondergrens en is het aan het einde van de set bij de les. (23-25). Na deze lastige en verdietige dag staat RVV op een tweede plaats. Voor de promovendus is dit zeer goed.
Volgende week spelen de mannen wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Vianen tegen Servia. Deze ploeg staat vijfde en zal het de Katwijkers ongetwijfeld zeer moeilijk gaan maken.

gh @ VoV. Verslag van RVV heren 1. Foto Jan van den Noort.