Hands-Up / VVC-Vught D1 verrast

VoV, 19-03-2019. 5:35 uur.  Na een pauze van 2 weken traden de dames van Hands-Up / VVC-Vught afgelopen zaterdag aan tegen Volley Zuid uit Rotterdam. In tegenstelling tot de uitwedstrijd waren we dit maal wel compleet en konden we zelfs rekenen op de diensten van Emma (D3) en Stephanie (D2). De wedstrijd in Rotterdam werd destijds met 3-1 verloren, waarbij het verlies met 25-08 in de 2e set ons nog steeds niet lekker zat. Een mooie gelegenheid dus om revanche te nemen. Zeker ook op ons zelf, na het kostbare puntverlies in de wedstrijd tegen BOK, vlak voor de carnaval.

In de 1e set, die we deze keer gewoon met een 1-5 opstelling konden beginnen, ging het lange tijd gelijk op. Op enig moment stond er dan ook een stand van 18-18 op het scorebord. Op dat moment was het aan Diede om te gaan serveren. Zij wist de passing van Volley Zuid aardig te ontregelen en als zij al tot een aanval wisten te komen, werd die door onze dames goed verdedigd, om het vervolgens aanvallend af te maken. Het gevolg van dit alles was dat we de set met 25-18 winnend konden afsluiten.

De 2e set was lange tijd een kopie van het eerste bedrijf. Nu duurde het echter tot boven de 20 punten voordat we er in slaagden een gaatje te slaan. Dit bleek groot genoeg om ook deze set naar ons toe te trekken en wel met 25-22.

In de 3e set waren de dames van Volley Zuid duidelijk de weg even kwijt. Aan onze kant bleef de servicedruk onverminderd hoog. Ook werd er verdedigend veel van de grond gehaald. En wat de coach aan Rotterdamse kant ook wisselde, hij kreeg het zaakje niet meer op de rit. Hoogtepunt was de set was een keiharde aanval van Kimberley. De verdedigster van dienst had schijnbaar een dejavu gevoel en besloot om maar een stapje opzij te doen. In de heenwedstrijd had Kimberley met een soortgelijke aanval iemand geraakt, waarna die persoon enige tijd nodig had om weer bij haar positieven te komen. O ja, ook deze set was de onze en wel met 25-15.

Of het kwam door dit onverwachte succes, we hadden immers de wedstrijd al gewonnen, is niet helemaal duidelijk, maar in de 4e set waren onze dames in het begin even niet bij de les. De foutenlast liep op en het concentratieniveau daalde. De Rotterdamse dames wisten dan ook op een 12-18 voorsprong te komen. En net toen men aan de overkant van het net mogelijk aan setwinst begon te denken, kwam Diede weer aan de service.

En ze besloot om het kunststukje van de 1e set te herhalen. Aan het einde van haar servicebeurt was het 18-17 en was het weer een wedstrijd. Toen vervolgens Lisanne het kunststukje van Diede nog eens dunnetjes overdeed was er voor Volley Zuid geen houden meer aan. En zo ging ook in deze set, met 25-22 dit maal, de winst naar onze dames.

Een zeer verdiende overwinning. Mede tot stand gekomen door een sterke servicedruk en onverzettelijke verdediging. En wat nog belangrijker is, is het kunnen bijschrijven van 5 punten. Dit heeft als gevolg dat we 5 punten voorstaan op de nummer 10. Al hebben die een wedstrijd minder gespeeld. En nog maar één punt achter op de nummer 8. En laten we nu juist volgend week op bezoek mogen bij de nummer 10, Volley2B. Als we er in slagen om het niveau van zaterdag nog een weekje vast te houden, kunnen er ook daar mogelijk weer mooie dingen gebeuren.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas Hands – Up / VVC – Vight Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.