Geen titelkoorts bij Thor Dames 1

VoV, 19-03-2019.  8:18 uur. Donderdag avond rond de klok van kwart over 10. De uitslag van de inhaalwedstrijd van Armixtos komt binnen. Een 2-3 overwinning en daarmee dus 2 punten verspeeld. Twee punten, het verschil tussen hen en de dames van Thor aan het begin van de avond. De stand was dus weer gelijk getrokken, sterker nog de dames stonden ineens bovenaan op, ik denk setsaldo? Het was een mooi einde van een heerlijke week. De overwinning bij hunnie en het puntenverlies van Armixtos uit bij Irene. De dames van Thor op plek 1, vijf wedstrijden voor het einde. Nu beetpakken en niet meer los laten. Als één team richting dat ultieme einddoel, als 1 team dit jaar zo goed mogelijk afsluiten….

Kijken naar onszelf dan. Zaterdag 13.30, de dames van Keistad op bezoek. Een week na de perfecte wedstrijd staat de volgende alweer op het programma. Keistad is niet bepaald de makkelijkste die je kan ontvangen. De uitwedstrijd eindigde dit jaar namelijk in een 3-2 overwinning voor de dames uit Amersfoort. We waren gewaarschuwd. Dat toeschouwers aantallen neemt overigens gestaag toe. Vandaag was het zelfs even dringen op de tribune voor een goed plekje. Mooi om de dames hun goede spel met zoveel mogelijk te delen en gezien de aanwezige pers en fotograaf, zal dit ook nog verder gedeeld gaan worden.

De eerste set ging lange tijd gelijk op en de dames van Keistad waren vooral bezig met het uit de wedstrijd halen van de Thor dames. Na elk punt die de dames maakte kwam er een of ander vogel geluid uit de kelen waar menigeen last van zijn oren van kreeg. Dat dit een irritatie puntje werd dat was mijn inziens wel duidelijk. De dames gingen het terug doen en lieten zich gek maken. Lang ging het daardoor gelijk op, lang leek het moeilijk te worden. Toch wisten de dames hem uiteindelijk met 25-21 over de streep te trekken en de eerste set binnen te slepen. Deel 1 van 4 was gelukt….

Set 2 dan. Mensen wat een set was dit. Hij begin eigenlijk pas echt bij een 21-24 stand. Daar elk punt telt was er natuurlijk de angst voor die verloren set. De service kwam vanuit Nikki en de opdracht was duidelijk. Minimaal 3 punten om de stand weer gelijk te trekken. Niet alleen de speelsters hadden door wat er moest gebeuren, ook het publiek ging er vol achter staan. Van het oorverdovende ‘ Hup Thor ‘ naar gejuich, geschreeuw en nog meer gezang vanaf de tribunes. Zowel de speelsters als het publiek hadden elkaar nodig op dit moment. De comeback was een feit, het werd 24-25 en vanaf dat moment ging het om en om. De dames vochten voor elk punt en wij als publiek deden niet anders. Strijd, strijd en nog eens strijd, iedereen wist wat er op het spel stond. De combinatie lukte met een 31-29 winst in de tweede set. De klap was gegeven, de ban was gebroken. Doorzetten naar die 4-0 vandaag….!

Die tweede was wel een breekpunt in de wedstrijd hoor. Daarna kon je zien dat het goed zat. Het mooiste vandaag waren misschien nog wel de wissels die een voor een goed uitpakte. Lidia speelde geweldig, Kyra trok die tweede set volledig naar Thor toe en ook de invalbeurt van Lotte mag genoemd worden mede vanwege de, zo heb ik mij laten vertellen, heerlijke set up de die derde set tot een gemakkelijke 25-13 brak. Een geweldige helft waarin, zo bleek later, trainer Sieme tranen in zijn ogen kregen. Een trotste trainer, aldus een anonieme bron….

Op de tribune kwam de hartslag overigens bij een ieder weer op normale ritme. Die vierde was een kwestie van uitspelen, zoveel mogelijk speelsters minuten geven en even werken aan het zelfvertrouwen van het team. Het lukte, het zag er goed uit en ook de vierde set was voor de dames van Thor. Een 4-0 overwinning op de dames van Keistad en de volle aantal punten. Gedaan wat er gedaan moest worden en het balletje weer volledig bij Armixtos gelegd…

De weg is nog lang, maar de eerste afslag is genomen, nog vier te gaan….

Volgende week worden we weer verwacht in de hoofdstad. Wedstrijd voor wedstrijd, nog 4 finales te gaan. Wij zijn er in ieder geval weer bij en hopen op zo veel mogelijk steun. U komt toch ook de dames door deze laatste zware wedstrijden loodsen…….? Tot volgende week! Hup Thoooooor

gh @ VoV, verslag via Ester Rongen, Thor.