Vizier op volleybal

 

Rondje langs Europese velden (v)

VoV, 19-03-19. 9:37 uur. Voor de resultaten en standen maken we in vogelvlucht een rondje door Europa. Van Polen naar Turkije en weer terug, alleen heeft dat laatste natuurlijk geen zin, want u was al op de hoogte via de heenweg.

Het gaat in telegramstijl, waarbij we gemakshalve de ‘stop’ maar even hebben weggelaten. Of is dat heden ten dage geen gezegde meer ‘telegramstijl’, moet het zijn ‘sms-stijl’ of ‘app- stijl’. Als het maar geen ‘geen stijl’ is. Genoeg. Neen toch niet, we doen eerst een rondje langs de hallen, de velden, de websites en de matchreports van de dames. Later volgen de mannen.

Polen: Femke Stoltenborg is met Lodz op de vierde plaats in Polen geëindigd. De laatste wedstrijd wonnen ze met 2-3 bij Energa via 9-15 in de tiebreak, na een 2-0 achterstand in sets. Femke scoorde 6 keer, Jovana Brakocevic was weer eens van grote waarde voor haar ploeg met 30 punten.

Duitsland:  Münster won met 0-3 in Erfurt, de Ladies in Black versloegen met dezelfde score Straubing, de Rote Raben hadden in Berlijn e.o. een goed weekend met een 2-3 zege bij Potsdam en een 0-3 bij VCO en Stuttgart won bij Suhl met 0-3.

Juliët Lohuis (Münster) scoorde 11 keer, Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis maakten bij LiB Aachen 7 en 13 punten, Iris Scholten sloeg er voor de Rote Raben 11 in tegen Potsdam en 1 tegen VCO. Anniek Siebring scoorde 4 keer voor Suhl, Deborah van Daelen 1 keer voor Stuttgart. Kirsten Knip werd MVP bij de Ladies in Black. Myrthe Schoot was tegen Potsdam goed voor 14 goede servepasses.  Nu nog een keer, maar dan in één adem.

Stand teams met NL inbreng: Stuttgart 1, Schwerin 2, Rote Raben 5, Münster 6, Ladies in Black 7, Wiesbaden 8 en Suhl 9.  Er is nog één speelronde te gaan, MTV Stuttgart speelt deze week in de Champions League.

België: Bij onze Zuiderburen wordt na het reguliere seizoen in drie play – off poules verder gespeeld, maar gezien de terugtrekking van Zoersel en het samengaan van Datovoc en Jaraco As moet nog maar even afgewacht worden welk effect dat voor volgend seizoen heeft.

PO-1: Oostende won met 3-2 van Datovoc, Asterix Avo versloeg VDK Gent in eigen huis met 2-3. Oostende staat op 1 (8), Asterix Avo op 2 (6), Gent op 3 (3) en Datovoc op 4 (1), met tussen haakjes het aantal punten.

PO-2: Charleroi won met 3-1 van Oudegem en Zoersel versloeg Farciennes met 3-0. In de ze poule is de stand Zoersel 1 (9), Charleroi 2 (5), Oudegem 3 (4) en Farciennes 4 (0).

PO-3: Antwerpen  won met 3-1 van Jaraco As en Ledelede leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Michelbeke. Hier is de stand: Antwerpen 1 (9), Michelbeke 2 (7), Lendelede 3 (2) en Jaraco As 4 (0). Met tussen haakjes weer de punten.

Zwitserland: Tess von Piekartz speelt nog steeds voor Pfeffingen, al was in eerste instantie de bedoeling dat het alleen in de maand januari zou zijn. Afgelopen weekend won haar ploeg in de play- off B poule twee keer van Genève. Zowel thuis als uit zonder setverlies. Tess scoorde totaal 11 keer, waarvan 6 keer thuis. Pfeffingen staat tweede.

Anna Mebus won met Kanti Schaffhausen in de play – off C poule twee keer Zesar-VFM. Thuis met 3-1 en uit met 2-3. Thuis had ze elke set een invalbeurt, uit stond ze in de tweede (20-25) en derde (13-25) set in de basis. Ze scoorde 4 keer.

Italië: Firenze (Dijkema, Daalderop) verloor de derby tegen Scandicci met 0-3. Daalderop werd met 12 punten topscorer. Dijkema maakte 1 punt. Robin de Kruijf werd met 14 punten topscorer bij Conegliano in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Cuneo. En de derde Nederlandse topscorer van het weekend bij de dames in Italië werd Floortje Meijners met 17 punten voor Busto A. Uit bij Novara. Het was helaas voor haar ploeg niet genoeg, 3-0 verlies. Plak speelde niet.

Judith Pietersen speelde ook niet bij Brescia, haar ploeg won met 0-3 bij Chieri. En Monza won met Anne Buijs één set in de basis (4 punten) met 3-1 van Filottrano. Casalmaggiore won ook zonder Nederlandse inbreng van Club Italia met 3-2.

Stand teams met NL inbreng: Conegliano 1, Novara 2, Monza 4, Busto A. 5, Firenze 7 en Brescia 9.  Deze week komen Conegliano, Novara, Scandicci, Busto Arsizio en Monza nog in actie in de drie Europese toernooien.

Roemenië: CSM Bucuresti van Nicole Koolhaas en Maret Balkestein – Grothues staat in de ‘winners stage’ in Roemenië op de tweede plaats. Afgelopen weekend werd met 3-0 verloren van Alba Blaj, dat deze week ook nog de finale in de CEV Cup speelt. Alba Blaj is de koploper.

Turkije: De play offs zijn begonnen in Turkije. VakifBank won met 0-3 bij Nilüfer, Sloetjes scoorde 8 keer. En Besiktas van Yvon Beliën verloor thuis met 1-3 van Galatasaray. Beliën speelde niet.

Deze week komen de Turkse teams Eczacibasi Vitra, VakifBank, Fenerbahce en Aydin BBSK nog in actie in de Champions League en de finale van de Challenge Cup voor dames.

Frankrijk: Le Cannet van Avital Selinger won met 1-3 bij Nantes. Zijn ploeg staat derde, vier punten achter de nummer twee en vier punten voor op de nummer vier.

Dat was het volgens ons dan wel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.