Vizier op volleybal

 

Rondje langs Europese velden (m)

VoV, 19-03-2019. 11:53 uur. Voor de resultaten en standen maken we in vogelvlucht een rondje door Europa. Van Turkije naar Polen en weer terug, alleen heeft dat laatste natuurlijk geen zin, want u was al op de hoogte via de heenweg. Het gaat in telegramstijl, waarbij we gemakshalve de ‘stop’ maar even hebben weggelaten. Of is dat heden ten dage geen gezegde meer ‘telegramstijl’, moet het zijn ‘sms–stijl’ of ‘app–stijl’. Als het maar ‘een stijl’ en geen ‘geen stijl’  is . Genoeg. Neen toch niet, we doen onderstaand een rondje langs de hallen, velden, websites en matchreports van de mannen competities.

Polen: Robert Andringa speelde niet, hij is wegens een blessure enige tijd uitgeschakeld. Zijn ploeg staat nu negende in de ranglijst.

Italië: Modena (Wessel Keemink, Luuc van der Ent) verloor met 0-3 van Trentino. Keemink scoorde 1 keer en stond 3 sets in de basis. Luuc van der Ent stond niet op het matchreport. Maarten van Garderen had een invalbeurt, waarin hij 3 punten maakte. Nimir Abdelziz won met Milano met 2-3 bij Valentia, na met 2-0 te hebben voorgestaan. Hij scoorde 27 keer, waarmee hij topscorer werd. En Perugia won met 3-1 van Sora. Sjoerd Hoogendoorn had één invalbeurt en maakte één punt. Blokkerend.

De stand voor teams met NL spelers is: Perugia 1, Trentino 2, Modena 4 en Milano 5. Er is nog een speelronde in het reguliere seizoen te gaan. Perugia, Civitanova, Trentino en Monza komen deze week nog in actie in de drie Europese toernooien.

Duitsland: Gijs van Solkema won met Lüneburg met 2-3 bij Volleys Herrsching. Hij had twee invalbeurten. Zijn ploeg staat na 21 wedstrijden vierde en blijft vierde ongeacht het resultaat in de laatste wedstrijd.

Griekenland: In Griekenland stonden de laatste weken de drie daar spelende Nederlanders tegenover elkaar. Jeroen Rauwerdink verloor met Olympiakos van Kifisias (Tijmen Laane) en Niels Klapwijk speelde met PAOK ook tegen Laane. In die duels scoorde Klapwijk 15 keer, Laane 10 en 7 keer en Rauwerdink 13 keer. Olympiakos is de nummer 1 in de stand, PAOK is 2de en Kifisias 6de.

Zwitserland: Volley Amriswil, van trainer coach Marko Klok en speler Ewoud Gommans,  won afgelopen weekend de dubbele ontmoeting in de kwartfinale met twee keer 3-0 van Jona. Gommans scoorde in de thuiswedstrijd 6 keer in twee sets. Van het uitduel was geen matchreport.

Turkije: De Turkse beker ging afgelopen weekend naar Fenerbahce, de ploeg van Wouter ter Maat. Na een 2-0 voorsprong duurde het nog tot en met de vijfde set voordat de prijs binnen was. De 15-12 maakte dat het voor elkaar. Ter Maat scoorde 23 keer, zijn collega Hidalgo nam er 31 voor zijn rekening. Tegenstander Galatasaray speelt deze week nog de finale van de CEV Cup

België: In de play – off 1 poule won Maaseik met 3-1 van Menen en was Aalst verrassend met 3-1 te sterk voor Roeselare. In de play – off 2 poule verloor Gent thuis met 1-3 van Leuven, en was Achel met 2-3 te sterk voor Waremme. In de play – out poule won Zoersel de eerste wedstrijd van de ‘best of 5’ met 3-0 van Guibertin. Nog  2 of 4 te gaan. Overigens trekt Zoersel zich voor volgend seizoen terug uit de hoogste Belgische divisie.

Frankrijk: Ajaccio pakte een zege zonder setverlies tegen Sète,  Tours won met 0-3 bij Tourcoing, Poitiers deed hetzelfde bij Toulouse, Nice was thuis met 3-0 te sterk voor Nantes Rezé en Montpellier stond bij Narbonne geen setje af, dus ook 0-3. Alleen Rennes vs Cannes werd in vier sets beslist, in het voordeel van Rennes.

Overbeeke (Nice)  scoorde 17 keer, Koelewijn (Poitiers) maakte er 10, Gijs Jorna en Ramon Martinez Gion (Toulouse) scoorden 5 en 1 keer,  Tuinsta  (Tourcoing) was 2 keer succesvol in 1 set en een invalbeurt, Floris van Rekom (Tours) pakte 3 punten mee in één gespeelde set. En libero Sparidans was bij Nantes Rezé foutloos op de servepass.

Tours staat op 1, Nice op 5, Poitiers op 7, Nantes Rezé op 8,  Tourcoing op 9 en Toulouse op 10.  Er zijn nog 4 speelrondes te gaan.

Overig: Michel Parkinson staat met Bucuresti vierde in Roemenië, Daan van Haarlem is in Tsjechië met Karlovarsko als vijfde geëindigd in het reguliere seiezoen en speelt nu een ‘best of 3’ kwartfinale tegen Ostrava.

Dat was het volgens ons wel zo ongeveer, met uitzondering dan van de tweede divisies in bijvoorbeeld Italië en Duitsland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.