Hands-Up/VVC weet debacle te voorkomen

VoV, 26-03-2019. 9:40 uur. Afgelopen zaterdag stond er voor de dames van Hands-Up / VVC-Vught een wel heel belangrijke wedstrijd op het programma. Uit naar Volley2B, of te wel de nummer 10, Volley2, tegen de nummer 9, wij dus. Het verschil voor de wedstrijd bedroeg 5 punten in ons voordeel, met dien verstande dat Volley2B een wedstrijd minder gespeeld had. De belangen waren dus groot.

En het was Volley2B die vanaf het begin van de wedstrijd liet zien dat zij er alles aan gingen doen om van de p/d plaats af te komen. Door het plaatsen van een enorme servicedruk wisten ze onze passing vanaf het begin zo onder druk te zetten, dat er geen fatsoenlijke aanval aan onze kant mogelijk was. En als er al een bal over het net ging, was het hun snelle aanval die er voor zorgde dat ze makkelijk tot scoren konden komen. Voordat we het wisten was de set met 25-14 in het voordeel van Volley2B beslist.

Gesterkt door dit resultaat ging Volley2B in de 2e set vrolijk door met waar ze mee begonnen waren. Resultaat was dat ook deze set in no-time met 25-14 door hun werd gewonnen.

In de 3e set werd aan onze kant de opstelling rigoureus omgezet. Kimberley ging op het midden spelen. Fenne ging het spel verdelen en ook Hymke kwam in het veld. En of het door deze wissels kwam of dat Volley2B door de snelle winst in de eerste 2 sets iets te gemakzuchtig werd, is niet helemaal duidelijk, maar de wedstrijd kantelde. Aan onze kant ging de servicedruk omhoog. De passing kreeg de service van Volley2B beter onder controle. En ook de verdediging kreeg steeds meer vat op de aanvallen van de tegenstanders. En waar onze aanvallen vaker tot een score leiden, gingen ze bij de tegenstander steeds vaker fout. En zo kon het gebeuren dat we de set met 20-25 in ons voordeel wisten te beslissen.

En waar de 2e set een kopie was van de 1e, zo kan de 4e set worden gezien als eentje van de 3e. Dit maal waren wij het, die door gingen met waar we mee bezig waren en de set met 22-25 konden bijschrijven.

In de 5e set had Volley2B het heilige vuur echter weer gevonden. Voor we het goed en wel door hadden werd er al van kant gewisseld, bij een stand van 8-2. En hoewel tegen het einde van de set de zenuwen van Volley2B nog even op de proef werden gesteld, wisten ze toch met 15-11 de set en daarmee de wedstrijd te winnen.

Na afloop toch tevredenheid aan onze kant. Zeker omdat Volley2B maar 1 punt op ons wist in te lopen. Iets waar het na de eerste 2 sets zeker niet naar uit zag. De volgende wedstrijd is op 30 maart. We gaan dan op bezoek bij Voltena 2.

gh @ VoV, verslag door Bert Maas, Hands – Up / VVC Vught dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.