Vizier op volleybal

 

Hans Bruins met Set-Up H1 op de goede weg

VoV, 14-09-2018. 6:00 uur. Sinds een aantal maanden is Hans Bruins, samen met zijn vriendin woonachtig in Emmer – Compascum, de trainer/coach van Springendal Set-Up ’65 heren 1. Hans, die in het dagelijks leven onderhoudsmonteur is bij Kleinpoelhuis, is zijn volleybal loopbaan begonnen bij Reflex. Daarna heeft hij van de Derde Divisie tot aan de Eredivisie gespeeld bij clubs als VC Zwolle, Hevo Heino en Dalfsen.

Als trainer/coach heeft hij zijn sporen verdiend bij Eredivisie clubs Volco Ommen en Rivo Rijssen. Verder heeft hij een aantal topteams gehad uit de Top- en Eerste Divisie (o.a. VC Sneek, Dynamo Apeldoorn en Webton Hengelo). Vorig seizoen was hij klaar bij Webton Hengelo en wilde Hans alleen nog training gaan geven als het een leuke uitdaging zou zijn. Tevens wilde hij graag een mooie mix van ‘iets oudere’ en jongere spelers die nog wat te leren valt. Hij denkt dat hij hiervoor bij Springendal Set-Up’65 heren 1 aan het juiste adres is.

Nu een aantal weken verder blikt Hans Bruins tevreden terug op de voorbereiding. ” Tot nu toe zijn we op de goede weg, het gaat netjes zeg maar. ‘. Hard trainen en werken tijdens de wedstrijd is zijn devies. ” Het team is sterker dan het individu, als het hard werken lukt, dan komt er mooi en leuk volleybal. ” Verder staat Hans voor eerlijke, open en rechtstreekse communicatie naar elkaar.

Heeft de nieuwe trainer al een doelstelling voor aankomend seizoen? ” Ik heb nog niet echt een doelstelling, daarvoor ken ik het niveau nog niet goed genoeg van de Eerste Divisie, maar ik denk dat we mooi en leuk volleybal kunnen spelen en in de bovenste helft mee kunnen draaien.

Dat kan Springendal Set-Up ’65 heren 1 a.s. zaterdag in Zwolle gelijk proberen te laten zien. Men speelt daar voor de nationale beker tegen Tweede Divisionisten  VC Zwolle, Apollo 8  en tegen Eerste Divisionist Avior. Er wordt gespeeld om 14:15 uur, 15:30 uur en 16:45 uur in Sporthal Zwolle – Zuid aan de Van der Heydenstraat 2, te Zwolle.

U bent van harte welkom om er een kijkje te komen nemen.

gh @ VoV, artikel van Fabian Geerdink, Springendal Set-Up ’65 Heren 1. Foto Jan van den Noort.