Vizier op volleybal

 

WK: België verliest van ijzersterk Italië

VoV, 14-09-2018. 4:37 uur. Voor onze Zuiderburen zat er op het WK in Italië geen stunt in tegen het gastland. De ijzersterke Azzurri lieten België kansloos. Gezien het spelbeeld was de 3-0 voor Italië via de setstanden 25-20, 25-17 en 25-16 een logische uitslag in de voor beide partijen tweede poulewedstrijd.

België kwam in de eerste set nog op een 5-7 voorsprong en kon tot aan het ongeluksgetal voor beide teams in het spoor van de Italianen blijven. Teamcaptain Zaytsev, die met een hart op het achterhoofd speelt,  maakte toen met een aantal scores het verschil. België kreeg ten onrechte geen gelijk bij een video challenge voor een vermeende netfout en zag 20-15 i.p.v. 19-16 op het scorebord verschijnen. Het verschil bij 22-15 werd nog een eind ingelopen, maar Italië liet zich niet meer in de problemen brengen.

Filippo Lanza kreeg het publiek op de banken met een spectaculair punt voor 12-9 in de tweede set, daarna kreeg Italië en met name Zaytsev vleugels en liep zijn ploeg door een paar aces van hem uit naar 19-11. Dezelfde score door Juantorena maakte de winst voor de thuisploeg even later perfect.

Ondanks een paar wissels van de Belgische bondscoach Anastasi in de derde set lukte het zijn ploeg niet om echt grip op de Italianen te krijgen, de servepass bleef onder de maat en blokkerend kwamen er ook geen puntjes op het scorebord. Via 6-3 stoomde Italië door naar 15-8 en met heel veel servedruk bleven zij de ploeg, die de lakens uitdeelde.

Bij de Belgen kwam geen speler scorend in de dubbele cijfers, bij Bram van den Dries en Sam Deroo stopte de teller op 7. Ivan Zaytsev kreeg er 20 op naam. Aan het net (aanval en blok) scoorde Italië 15 keer vaker dan België, vanaf de opslaglijn hadden ze 6 aces meer. De Belgische ploeg komt vandaag niet in actie, de volgende tegenstander is Slovenië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.