Heeft Rabobank Orion H2 de koek op?

VoV, 07-04-2019. 14:06 uur.  Uiteraard vliegen de aangeboden kratjes bier om nog iets te bewegen in deze competitie in de rondte. Als het nog gaat om promotie of handhaving lijkt dat wel een motivatiemiddel dat werkt. Komen er dan nog vreemde uitslagen uitrollen? Misschien wel…. Natuurlijk is voor velen de koek op (of niet?) en lijken de laatste meters voor teams die niets meer kunnen halen niets meer dan een verplicht nummertje.

Als we de laatste twee wedstrijden analyseren binnen ons team lijkt de voorjaarsmoeheid al zijn intrede gedaan te hebben. Tegen Protos en Keistad, de beide kampioenskandidaten in deze eerste divisie, hebben we niet echt van ons laten spreken.

In de laatste wedstrijd van gisteren misschien wel iets meer dan vorige week in Utrecht. Gisteren hadden we na een slechte eerste set en een prima tweede. Tekenend is het verloop in set 3 dat we een 11-7 voorsprong laten lopen en daarna onze meerdere laten kennen in een op dat moment betere tegenstander. Verschil zat hem in deze wedstrijd daadwerkelijk in de servicedruk en het uitvoeren van de opdrachten. Gelukkig hebben we aankomend seizoen weer een plekje bemachtigd in de eerste divisie, dus kunnen we weer volop gaan werken aan verbetering… Of het nog Topdivisie gaat worden is de vraag, je weet het nooit wat er uit de Nevobo tombola komt .

Na zaterdag 13 april gaan we de balans opmaken. Als we dat in punten gaan uitdrukken hebben we zeker wel progressie geboekt in de 2e helft van het seizoen. Na de 22 punten in de 1e helft, staan we nu op 28 punten in de 2e helft van het seizoen, met nog een wedstrijd tegoed. Natuurlijk gaat het niet alleen om de punten, we kunnen ook melden dat we met succes meerdere jeugdspelers hebben kunnen laten ervaren wat het spelen op dit niveau is. Niet onbelangrijk!

Zaterdag 13 april treden we in Deventer aan tegen hekkensluiter Avior. We gaan voor een fraaie afsluiter voor onze scheidende trainer/coach!

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs AVV Keistad  uitslag 1-3 via 15-25, 25-21, 22-25 en 17-25.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting. Orion Heren 2.