Vizier op volleybal

 

IMS/Voltena is de plaaggeest voor VoCASA

VoV, 08-04-2019. 5:42 uur. In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen stond IMS/Voltena afgelopen zaterdag tegenover het bekende VoCASA. Een team dat vorig jaar meedeed voor het kampioenschap in de 1e divisie en ook dit jaar zicht had op de titel.  Naast de competitie hebben beide teams ook tegenover elkaar gestaan in de bekerwedstrijd. Ten alle tijden zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en voelt het spelen van de wedstrijden als een heuse derby (alleen ligt Werkendam toch op één uur rijden van Nijmegen).

Ook deze zaterdag brandde de strijd weer los na het eerste fluitsignaal. De uitwedstrijd werd gewonnen door VoCASA. IMS/Voltena had dus iets goed te maken. En dat deden de meiden uit Werkendam!  Onder toeziend oog van alle vertrouwde supporters, sponsoren, ballenkinderen en betrokkenen van de club en het team, werd een geweldige winst binnengesleept (3-0)!

Daarin verliep de eerste set nog gelijk op en was het zichtbaar dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. IMS/Voltena zet aan het einde een tandje bij en trekt met een verschil van twee punten de eerste setwinst naar zich toe (25-23).

Het einde van de tweede set lijkt op de eerste. De kansen worden benut, er wordt veel gecombineerd en gevarieerd en VoCASA weet daar met moeite antwoord op te vinden. Zij vechten zich nog terug maar dat laat IMS/Voltena niet gebeuren en grijpen naar de tweede setwinst (25-23).

De motor blijft doordraaien aan de kant van IMS/Voltena, maar een derde set is en blijft toch lastig. De kansen zijn nog niet verspeeld en VoCASA geeft niet zomaar gewonnen. De spanningen stijgen zodra het telbord voor beide kanten op 25 punten staat. IMS/Voltena speelt op dit cruciale moment het meest effectief en wint de derde set en daarbij dus de allesbeslissende wedstrijd.

IMS/Voltena bepaalt wel vaker de kampioenswedstrijden, en heeft ditmaal gespeeld als plaaggeest voor VoCASA. Het blijft spannend in de competitie, en IMS/Voltena heeft laten zien dat ze hoger horen te staan in de ranglijst. Er is weinig niveauverschil zichtbaar, wat enorm veel potentie bied voor volgend seizoen. Maar zover zijn we nog niet!

Volgende week zaterdag, 13 april staat de allerlaatste wedstrijd gepland voor de Werkendamse meiden. Om 16.30 uur spelen ze tegen SV Dynamo in Apeldoorn, waar ze het seizoen in stijl willen afsluiten. Daarbij is alle steun en aanmoediging altijd enorm geliefd, dus kom allen kijken!

gh @ VoV, verslag van Maxime van Ass, foto Ron Dekker. Raïsa Schoon slaat diagonaal voor het blok van VoCASA langs.