Vizier op volleybal

 

Heel Weerselo in de ban van de topper!

VoV, 28-11-2019,  9:33 uur. Vindt u de kop van deze voorbeschouwing op de wedstrijden in de Eerste Divisie A bij de dames overdreven? Waarom dan? Omdat de reikwijdte te groot is? Welke reikwijdte? Het kan niet liggen aan het deel van de zin ‘van de topper’, want ontegenzeglijk staat vast dat er in Weerselo aanstaande zaterdag een topper wordt gepeeld. De nummer één ontvangt de nummer twee en dat is wat we noemen een topper, ‘the match of the week’ in deze divisie. Is het ‘in de ban’ te dik aangezet? Wij denken niet, reeds weken leeft men in Weerselo toe naar dit duel, probeert niet te veel punten te morsen (hetgeen goed lukt) en in hun wervingsactie voor deze thuiswedstrijd vraagt Wevo zelfs ‘hou zaterdag van 16.30 uur tot pakweg 18.30 uur vrij’.

Omdat? Ja, omdat zaterdag de clash in ‘t Trefpunt in Weerselo is, om 16:30 uur speelt Wevo Dames tegen de gedoodverfde titelkandidaat Veracles, de zus van Heracles, zullen we maar zeggen, uit Groningen. ‘Heel Weerselo’ is misschien wel een beetje overdreven, maar let wel er staat geen e.o. bij. Okay, laten we dan ‘Heel Weerselo’ vervangen door ‘Heel Wevo’ als dat de lading beter dekt. Conclusie er staan vijf letters te veel in de kop van het artikel, ‘ersel’ hadden we misschien moeten weglaten, maar let wel ‘misschien’.

Veracles is een geduchte tegenstander met een aantal ex-eredivisiespeelster in de gelederen. Die gingen naar en kwamen terug van VC Sneek. Veracles staat inmiddels in de kwartfinale van de Nevobo beker door twee teams uit de Topdivisie uit het toernooi te knikkeren, landskampioen Sliedrecht Sport is hun volgende tegenstander. Wevo staat op 9-33, Veracles op 8-31. Wevo heeft de steun van heel Weerselo nodig om die positie vast te houden.

Naast deze topper in de Eerste Divisie staan er nog een paar regionale toppers op de agenda. En met regionale toppers bedoelen we niks meer en niks minder dan rasechte Twentse derby’s. Tussen de tweede selecties van Apollo Borne (8-25) en Springendal Set-Up ’65 (8-19). Debutant Apollo staat derde in de stand en zal hoe dan ook willen profiteren van de clash der toppers, want dat er één punt(en) verspeelt is zeker. En Set-Up is na een voortvarend begin van het seizoen weggezakt naar een zevende plaats.

De andere derby gaat tussen Rosstars en WVC Volley, dat met alle beslommeringen van de achtste finale tegen Eurosped achter de rug zich weer volledig op de competitie kan focussen. Rosstars staat op 8-19, WVC Volley op heeft dezelfde score tot nu, staat echter een plaatsje hoger op de ranglijst. Dat het in Rossum bijzonder lastig winnen is hebben diverse ploegen eerder ondervonden. Voor WVC Volley is het feit dat zij thuis ook niet op centercourt spelen misschien een voordeeltje ten opzichte van de teams die eerder bij Rosstars voor de bijl gingen.

Krekkers, toch niet erg succesvol de laatste weken met derby nederlagen tegen Wevo en Dynamo, kan het geschonden blazoen weer wat opkleuren door uit bij VC Zwolle II goed te presteren. Zwolle boekte echter vorige week wel een spectaculaire 4-0 zege tegen middenmoter VC Sneek II, iets dat zeker vooraf niet van de nummer voorlaatst was verwacht. Krekkers staat op 8-21, Zwolle II op 9-15.

En VC Sneek II zal zich thuis willen rehabiliteren voor de 4-0 nederlaag van vorige week bij Zwolle. Daarvoor zal er van Heva VCV uit Varsseveld gewonnen moeten worden. Sneek staat op 8-22, VCV op 7-15.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.