Keiharde revanche Zwolle II vs. Sneek II

VoV, 28-11-2019. 12:05 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Sneek II op de planning in Zwolle. Na het bittere verlies tegen VCV van vorige week was iedereen gedreven om deze week een beter resultaat op het telbord te krijgen. En dit wel tegen de ploeg uit Sneek, waar we drie weken terug maar één punt hadden kunnen sprokkelen. Een perfecte kans voor een revanche dus.

We begonnen de eerste set met volle moed, gedurende de hele eerste set gingen we erg gelijk op met de dames uit Sneek. Af en toe liepen we een paar puntjes uit, maar we bleven erg gewaagd aan onze tegenstander. Sneek trok uiteindelijk toch aan het kortste eind en de eerste set was binnen met 26-24.

Bij onze vorige wedstrijd tegen Sneek hadden we ook de eerste set gewonnen, en gaven het daarna uit handen. Maar we waren zeker niet van plan om dit nog een keer te laten gebeuren. De 2e set verliep erg soepel en we konden halverwege de set goed uitlopen naar een 18-11 voorsprong. Daarna sprokkelde Sneek hier en daar nog wat puntjes maar de tweede set was, met een eindstand van 25-17, wederom voor ons.

Het winnen van de eerste twee sets gaf ons vleugels en we wisten ons eigen niveau hoog te houden. Met een goede servicedruk, puik verdedigingswerk en een aantal blokpunten, kwamen we op een 21-14 voorsprong. Hierna ging onze eigen foutenlast omhoog en vocht Sneek hard terug, wat resulteerde op een 21-21 gelijkspel. Maar desalniettemin hebben we de winst van de derde set naar onze eigen kant getrokken met een spannende uitslag van 28-26

Onze tweede winst was een feit, maar we wisten zeker dat Sneek er alles aan zou doen om de kers van onze taart af te pikken. Maar waren natuurlijk niet van plan om dit te laten gebeuren. We hebben ons eigen niveau hooggehouden en, hoewel het redelijk gelijk op ging, ook de laatste set met 25-21 winst afgesloten. Ons harde werk werd deze week dus eindelijk beloond met een heerlijke 4-0 winst.

Volgende week mogen we wederom thuis weer presteren en komen de Krekkers uit Maria Parochie bij ons op bezoek.

gh @ VoV, verslag van Kirsten Spruijt, VC Zwolle dames 2. Foto Jan van den Noort.

Noot: Op 2-11-2019 speelden beide teams in Sneek ook al tegen elkaar, toen werd het 3-1 voor Sneek.