Heenronde Final Six Champions League

VoV, 05-04-2018. 6:30 uur.  De strijd om deelname aan de Final Four in de Champions League bij de mannen begon gisteravond. Drie Italiaanse ploegen, een Russische, een Duitse en een Poolse probeerden in de heenronde de beste uitgangspositie te krijgen voor plaatsing. Dat lukte de Italiaanse topteams Perugia en Civitanova en het Poolse Zaksa.

Perugia won voor  een kleine 3.000 toeschouwers met 3-1 van Novosibirsk, na de 24-26 in de eerste set, waarin ze een 21-19 voorsprong bij het begin van de big points verloren zagen gaan, volgden setwinsten met 25-15, 25-19 en 25-21. Atanasijevic werd met 21 punten topscorer van de partij.

Civitanova versloeg voor 2.000 toeschouwers de landgenoten van Trentino met 3-1. In de tweede (23-25) en vierde (28-26) set waren de teams erg aan elkaar gewaagd. De vierde set leverde Civitanova na een 19-21 achterstand toch nog winst op. In de andere twee had de thuisploeg met 25-22 en 25-19 wel de duidelijk betere cijfers op het score bord. Juantorena werd met 19 punten de meest scorende speler.

Zaksa kwam tegen Friedrichshafen met 2-0 voor (25-23 en 25-21), maar kon in de volgende twee sets de wedstrijdwinst niet binnen halen. De Duitsers wonnen twee keer met 22-25 voor de 2-2 gelijke stand. In de tiebreak had Zaksa met 15-13 minimaal voordeel. Het grote voordeel via opslag en aanval (81/60) ging bijna geheel verloren door blokpunten (4/13) en foutenlast (34/24) Torres van Zaksa maakte de meeste punten, 29 totaal.

De returns zij op 10 en 11 april, dan weten we wie er met Zenit Kazan om de titel gaan strijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV uit Civitanova vs Trentino.