Vizier op volleybal

 

Heerlen voor Boelé/Sengers en Evens/ Mumby

VoV, 30-05-2023. 6:05 uur. Heerlen was afgelopen Pinksterweekend de speelstad van de tweede ronde van de hoogste Beach Tour door Nederland. Gedurende drie dagen kon men er genieten van beachvolleybal op Eredivisie niveau.

Bij de mannen begonnen Dirk Boehlé/ Mees Sengers na hun zege in Apeldoorn als favorieten, Wellicht zouden ze in de loop van het toernooi ook het Engelse duo Gleed/ Jones tegenkomen, die via een wildcard mochten deelnemen.

Boehlé/ Sengers wonnen in poule B twee duels met 0-2. Hofman/ Prins en Hogenhout/ Versteegen werden zonder setwinst aan de kant gezet. In de kwartfinale bleven ze tegen Berkhout/ van Solkema ook zonder setverlies, waarna er in de halve finale tegen Heemskerk/ Toet voor het eerst een set verloren werd. Blijkbaar kon het alle kanten op gezien de 11-21, 21-13 en 15-9 uitslag, dus 2-1 voor Boehlé en partner, waarmee ze doorgingen naar de eindstrijd.

Tegenstander daarin waren Bas van Gilst/ Jonas Oudijk, die in de poule zonder setverlies bleven tegen het duo Berkhout/ van Solkema en tegen Nijeboer/ van Werkhoven via 20-22, 21-17 en 16-14 net aan de goede kant van de score bleven. In de kwartfinale versloegen ze Hogenhout/ Versteegen met 2-0 (19, 15) en in de halve finale waren ze met 2-0 te sterk voor het reeds genoemde Engelse duo via 22-20 en 21-13.

De finale tussen Boehlé/ Sengers en van Gilst/ Oudijk eindigde in een 2-1 zege voor Boehlé en partner, dat daarmee de derde zege op rij (na de NK-titel King of the Court en de winst in Apeldoorn) binnenhaalde. Met 2-1 via de setstanden 21-10, 18-21 en 15-8 pakten zij de titel in Heerlen. Het brons ging naar Heemskerk/ Toet, die in drie sets van Gleed/ Jones wonnen.

Bij de dames, die hun toernooi op 1ste en 2de pinksterdag afwerkten, stonden Mila Konink en Noa Sonneville bovenaan de ranking. Zij moesten o.a. afrekenen met Lynn van Mill en Iris Reinders, die in Apeldoorn de finale haalden. Ook bij de dames was er Engelse inbreng middels het duo Evens/ Mumby.

Na de poulefase en de kwartfinale bleven de duo’s Konink/ Sonneville, Bröring/ van Vegten, Luini/ van der Made en Evens/ Mumby over als de teams die zich naar de halve finale wisten te slaan.

Mila Konink/ Noa Sonneville speelden tegen Kirsten Bröring/ Leanne van Vegten. Dat laatste duo was vorige week in Madrid bij het CEV  Future toernooi in de Round of 12, de tussenronde na de poulefase, uitgeschakeld. Nu gingen ze in Heerlen voor een finaleplaats tegen de nummer één geplaatst, die ze ook daadwerkelijk versloegen. Via 13-21 en 15-21 pakten ze een 0-2 zege en strijd om de titel in Heerlen. Luini/ van der Made troffen de Engelse dames Evens/ Mumby en leden in de halve finale een 0-2 nederlaag via de setstanden 14-21 en 13-21.

De finale ging dus tussen Kirsten Bröring/ Leanne van Vegten en Anaya Evens/ Daisy Mumby en leverde een 1-2 zege voor het Engelse duo op. Een zeer nipte zege via de setstanden 19-21, 24-22 en 15-17. Maar nipte winst is ook winst en des te mooier als er een toernooizege aan verbonden is.

Het brons in Heerlen werd een prooi voor Konink/ Sonneville. In de kleine finale wonnen ze met 2-0 (16, 16).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.