Vizier op volleybal

 

Nog een paar transfernieuwtjes

VoV, 30-05-2023. 6:09 uur. Niels Klapwijk (1985) keert voor de derde keer in zijn imposante loopbaan als professioneel volleyballer terug naar Italië. Afgelopen seizoen speelde hij voor Project Warszawa in Polen, volgend seizoen maakt hij deel uit van de selectie van Consoli Mc. Donalds Brescia.

In Italië speelde hij eerder voor Ravenna (twee periodes) en Valentia. Nadat hij in Nederland voor HvA Amsterdam en Ortec Nesselande had gespeeld maakte hij de overstap naar onze zuiderburen, waar hij na 2009 twee seizoenen voor Maaseik uitkwam. Vervolgens was hij actief voor teams in Turkije, Griekenland, Roemenië en als laatste dus in Polen.

Na het vertrek van de veel voor VC Limax scorende diagonaal Jack Williams zal de Limburgse club het volgend seizoen ook moeten doen zonder de punten van Ryan Poole. De Engelsman, die van IBB Polonia London naar Limburg kwam, vertrekt naar Caruur Volley Gent bij onze Zuiderburen. Hij wordt daar  collega van de Nederlanders Markus Held, Ricardo Hofman en Chris Ogink.

Verder kunnen we nog melden dat Daphne Kruis de overstap maakt van Sudosa-Desto naar het Groningse Donitas, waarvoor ze ook al eerder uitkwam.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Niels Klapwijk.