Hekkensluiter VCN laat VC Limax zweten

VoV, 02-02-2023. 6:40 uur. Wie woensdagavond rond 21:00 uur sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel was binnengelopen, had zomaar kunnen denken dat de nummer 1 en 2 uit de eredivisie elkaar ontmoetten. VCN staat erom bekend zich niet zomaar weg te laten slaan, maar gaven op deze doordeweekse avond toch ineens een heel andere betekenis aan het woord strijd. De nummer 12 uit de eredivisie pakte de eerste set met 25-21 en wist het VC Limax vervolgens erg lastig te maken in de volgende drie sets die uiteindelijk door de bezoekers gewonnen werden. 1-3 (25-21, 23-25, 21-25, 21-25).

VCN begint de eerste set sterk en pakt daarmee direct de voorsprong. VC Limax lijkt wat moeite te hebben om op gang te komen en VCN maakt daar goed gebruik van. Telkens als VCN de voorsprong wat verder wil uitbouwen, sluiten de bezoekers weer aan. Als VCN eenmaal boven de 20 komt, blijken ze echter niet meer te stoppen. VC Limax’ middenman Rob Bontje tipt de laatste bal uit en geeft daarmee de set op 25-21 aan VCN.

Ook in set twee komt VCN weer goed uit de startblokken. De ploegen blijven wederom dicht bij elkaar en VCN houdt tot 10-9 de leiding. Vervolgens is het VC Limax dat ineens op stoom lijkt te komen, maar het blijkt maar voor even. Ze pakken op 17-16 de leiding terug en houden dit vast tot boven de 20. Er volgt een spannende eindfase van deze tweede set, die uiteindelijk nipt door VC Limax gewonnen wordt met 23-25.

In set drie is het de beurt aan VC Limax om snel de leiding te pakken en niet meer los te laten. Dit betekent echter niet dat VCN zich gewonnen geeft. De stand toont twee teams die zeer aan elkaar gewaagd zijn en maar liefst 8 keer deze set komen op gelijke score. VC Limax begint halverwege de set echter steeds verder uit te lopen en wint uiteindelijk met 21-25.

Set 4. Kan VCN nog voor een verrassing zorgen? De thuisploeg houdt tot 9-8 de voorsprong in handen, maar geeft deze toch weer weg. Wat er vervolgens vanaf 15-15 volgt is ronduit bizar te noemen. De ploegen en de arbitrage kunnen het niet met elkaar eens worden, waardoor het spel tweemaal geruime tijd stil komt te liggen. Zodra de strijd hervat wordt, is het VC Limax dat vanaf 18-19 de leiding neemt. VCN weet nog driemaal te scoren, maar de bezoekers weten het toch winnend af te sluiten. 21-25.

VC Limax mag dan de drie punten mee naar huis nemen, maar VCN heeft het de nummer twee uit de competitie zeker niet cadeau gedaan in deze doordeweekse competitieronde.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma in de reguliere competitie. Voor VCN zijn dat de uitwedstrijd tegen VoCASA (Nijmegen) en de thuiswedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen. Vervolgens mag de ploeg deelnemen aan de play-offs in de B-poule.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto VCN.