Vizier op volleybal

 

Herrera / Gavira zijn King of the Court

VoV, 08-09-2018. 6:00 uur. Gisteren was het dan eindelijk zo ver voor King of the Court: een eliminatie beachvolleybal competitie in festivalsetting. Utrecht had de primeur met de kick -off op het Jaarbeursplein. Het duo Herrera / Gavira won op de eerste dag van de series, die vandaag doorgaan in Antwerpen. De tweede en derde plaats zijn voor de Nederlandse teams Brouwer / Stoyanovskiy en Varenhorst/Bouter. Later deze maand spelen de teams ook in de VS. Duizenden toeschouwers zagen de wereldtop strijden om de titel. DJ Sander van Doorn sloot af met een knallende show.

In Utrecht streden 15 van de beste mannelijke beachvolleybalteams ter wereld om de winst. Toeschouwers keken vanaf de tribune en de grote trappen van station Utrecht Centraal naar de wedstrijden. De zon op het zand zorgde voor de ideale omstandigheden voor de atleten op het veld. De nieuwsgierigheid naar King of the Court levert een enorme boost op voor het beachvolleybal als sport.

Hoogtepunten:  De eerste Kings van de Series zijn Pablo Herrera en Adrián Gavira, die al 10 jaar een duo vormen. Nederlander Brouwer vond zijn vervangend partner in Stoyanovskiy, waarmee hij prompt de tweede plaats veroverde. Meeuwsen, waarmee Brouwer normaliter een duo vormt, moest afhaken vanwege een blessure. Bouter en Varenhorst eindigden op de derde plek.

Zangeres Sharon Doorson opende de finale met veel vuurwerk, waarna de Spanjaarden er met de titel King of the Court Utrecht vandoor gingen. DJ Sander van Doorn sloot de kick – off van de series af tijdens de afterparty op het festivalterrein.

Over King of the Court:  De FIVB, de wereldvolleybalbond, en SportworX kondigen de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan: een variant op beachvolleybal, maar dan nog sneller en ruiger dan de normale versie. Vier verlichte stadions in Nederland, België en de Verenigde Staten zijn de sportieve slagvelden. Highligts worden in meer dan 100 landen uitgezonden. “Grote internationale dekking voor uitzendingen betekent dat het format als zeer interessant wordt beschouwd.”, aldus Wilco Nijland, COO van SportworX.

gh @ VoV, bron en foto via Sabrina Vader, RARE