Vizier op volleybal

 

Diefenbach stopt, van Steenis weg bij BTN

VoV, 08-09-2018. 6:07 uur. Oranje mid en teamcaptain Jasper Diefenbach speelt op het aankomende WK Volleybal zijn laatste wedstrijden als international. De 30-jarige Diefenbach stopt na het WK als profvolleyballer.

Diefenbach, die al 2,5 jaar aanvoerder van Oranje is, heeft er dab elf jaren als profvolleyballer opzitten. De Dordrechter maakte in 2011 zijn debuut in het Nederlands team en speelt vandaag in Ede tegen Argentinië, de tweede wedstrijd om de Gelderland Cup (Oranje verloor de eerste met 2-3)  zijn 142ste interland. Daar komen dus in ieder geval nog vijf WK -wedstrijden bij, en hopelijk voor Diefenbach en zijn team nog meer.

“Mijn beslissing te stoppen heeft meerdere redenen”, vertelt Diefenbach aan AD Sportwereld. “Ik ben elf jaar prof geweest, mijn vriendin woont in Nederland en dat betekent dat we elkaar weinig zien. Ik wil ook beginnen aan een maatschappelijke carrière.”

Jasper Diefenbach speelde vanaf het seizoen 2013 – 2014 in het Buitenland. Eerst in België (Duvel Puurs en Asse Lennik) en daarna in Frankrijk. (Montpellier, Nantes en Tours). Voor hij naar het Zuiden vertrok was hij in Nederland onder andere actief bij Next Volley Dordrecht, Dynamo Apeldoorn, Orion Doetinchem en STV Tilburg.

Tom van Steeenis en Beachvolleybal Team Nederland (BTN) nemen afscheid van elkaar. De 2.03 meter lange blokkeerder was meerdere jaren onderdeel van het bondsprogramma, eerst in de talentengroep en later bij de senioren.

Tom van Steenis (22 jaar) speelde de laatste jaren voornamelijk samen met Jasper Bouter en Ruben Penninga. Namens BTN kwam hij uit op internationale jeugdtoernooien, in de European- en de World Tour en in de DELA Eredivisie Beach. In de DELA Eredivisie werd hij in 2017 uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’. Van Steenis won meerdere toernooien in de nationale Eredivisie.

Bondscoach Gijs Ronnes licht toe: “Tom heeft bij BTN hard gewerkt maar we zien bij hem niet de progressie die nodig is om richting wereldtop te groeien. Omdat dat wel het doel is van ons programma, is nu het moment gekomen om afscheid van elkaar te nemen.”

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto’s Jan van den Noort, FIVB.