Hester Jasper opnieuw MVP bij Bundesliga-topper

VoV, 04-11-2021. 3:00 uur. In Duitsland stond gisteravond de topper tussen SC Dresden en MTV Stuttgart op het programma. Met bij Stuttgart in de starting seven Hester Jasper en de twee oranje mid speelsters Juliët Lohuis en Eline Timmerman. Stuttgart is momenteel de ongeslagen koploper (5-15), SC Dresden had een mindere seizoenstart en vinden we terug op de zesde plaats (5-7)

In de openingsset nam MTV Stuttgart meteen een 0-3 voorsprong en moest Dresden in de achtervolging. Bij 8-8 hadden ze het verschil weggewerkt, maar meteen volgde weer een serie van Stuttgart naar 11-14 (time out Dresden) en zo brachten ze het oude verschil weer op het scorebord. Dat bleef zo tot 17-20 ondanks de tweede technische time out en de tweede time out van Dresden in die periode. Stuttgart sloot de set af met een 18-25 zege. Lohuis scoorde 4 keer, Jasper 3 keer en Timmerman 2 keer in deze set.

In set twee waren de rollen vanaf het begin omgedraaid en bleven omgedraaid. Stuttgart had bij 8-8 een vroeg opgelopen achterstand weggewerkt, nam daarna een 9-12 voorsprong maar kreeg vervolgens een serie van zes punten tegen naar 15-12 die ze niet meer te boven kwamen. Vooral Maja Storck was voor hen scorend een ware plaaggeest. Via 19-14 en 23-16 maakte Dresden met 25-17 de setstand gelijk. Lohuis kwam op een subtotaal van 5 punten, Jasper op 3 en Timmerman op 5.

De derde set ging met 25-20 naar Dresden. Gedurende de hele set hadden ze een licht voordeel, even leek Stuttgart bij 15-15 (na een achterstand van een paar punten te hebben goedgemaakt) op het juiste spoor te zitten, maar Dresden liep naar de big points toe ook weer vlot uit naar 21-18. Na 23-20 maakten ze de set uit. Lohuis kwam op een subtotaal van 7, Jasper op 6 en Timmerman bleef op 5 staan.  Mala Storck (19) en Kristal Rivers (18) scoorden tot en met de derde set het vaakst.

Stuttgart moest wat, moest aan de bak om niet in vier sets eraf te gaan. In een spannende vierde set, waarin Stuttgart na 10-10 overwicht kreeg (14-17, 17-22), ontbrak Eline Timmerman in de basis maar waren Hester Jasper en Juliët Lohuis scorend heel erg belangrijk. Jasper sloeg alles langs het blok. Zij namen samen 13 punten voor hun rekening, Jasper 9 en Lohuis 4. Stuttgart won de set met 22-25 en had daarmee de tiebreak afgedwongen.

Daarin konden ze na 9-10 het gaatje slaan naar 9-12, waarna de set met 12-15 werd gewonnen. Opnieuw had het NL-duo met 7 punten een fors aandeel in de eigen score.

Hester Jasper werd voor de derde wedstrijd achter elkaar uitgeroepen tot de MVP. In totaal maakte ze 19 punten en was ze 27 keer foutloos op de serve van Dresden. Juliët Lohuis maakte 13 punten en Eline Timmerman 5. Juliët en Hester haalden een aanvallend scoringspercentage van 50%.

Beide teams hadden voor 1.200 toeschouwers een eigen score van 78 punten. Via aanval 60 om 66, blok 13 om 5 en aces 5 om 7. En ze hadden ook dezelfde foutenlast van 24 punten. Stuttgart had echter de 102 punten totaal beter over de sets verdeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Stuttgart.