Vizier op volleybal

 

Het belang van een sport-bh tijdens het volleyballen

VoV, 15-02-2024. 10:40 uur. Als fanatieke volleybalspeelster weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed beslagen ten ijs te komen. Naast dat een paar goede schoenen en daarnaast ook kniebeschermers ontzettend belangrijk zijn, wordt vaak het belangrijkste vergeten door veel vouwen en dat is het dragen van een goede bh.

Tijdens het volleyballen beweeg je namelijk dusdanig, dat ook je borsten bij iedere keer dat jij rent of springt flink bewegen, met alle gevolgen van dien. Omdat we het belangrijk vinden dat alle vrouwen tijdens het sporten een goede sport-bh dragen, vertellen we je in dit artikel precies wat de risico’s zijn als je dat niet doet.

Voorkom ongemak en blessures: Sommige volleyballers denken misschien dat een normale beha prima volstaat tijdens het sporten. Niets is minder waar! Een gewone beha biedt simpelweg niet dezelfde mate van ondersteuning als een speciale sport bh. Tijdens intensieve bewegingen zoals springen, rennen en duiken ondervinden je borsten aanzienlijke schokken die zonder de juiste ondersteuning voor ongemak kunnen zorgen, doordat ze niet worden opgevangen.

Een slecht passende bh kan leiden tot irritatie, schuren en zelfs pijnlijke borsten na het sporten. Daarnaast vergroot de constante beweging van de borsten zonder voldoende ondersteuning ook nog eens de kans op beschadiging van het weefsel. Dit kan uiteindelijk leiden tot verslapping of verzakking van de borsten. Zo kan het zelfs zijn dat je uiteindelijk een anita prothese bh moet aanschaffen, omdat je borstweefsel dusdanig is beschadigd, dat je volledige natuurlijke vorm uit verhouding is.

Investeer in comfort en ook prestaties: Het dragen van een goede sport-bh tijdens het volleyballen heeft vele voordelen. Ten eerste zorgt een goed passende bh ervoor dat je je comfortabeler voelt tijdens het bewegen. De bh biedt de juiste steun en voorkomt ongemakkelijke schokken van de borsten.

Daarnaast heeft een sport bh een positief effect op je prestaties. Door de verminderde beweging van de borsten kun je je beter focussen op het spel zelf en word je niet afgeleid door eventueel ongemak. In principe kun je een sport bh vergelijken met een postoperatieve bh, waarbij de borsten tegen het lichaam worden aangedrukt, zodat ze weinig tot niet kunnen bewegen.

Kies voor kwaliteit en comfort: De keuze voor een goede sport bh is belangrijk voor iedere (vrouwelijke) volleybal speler die serieus met haar sport en ook gezondheid bezig is. Het is daarom dus ook belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede sport bh. Natuurlijk is dit even schrikken wanneer je bij de kassa komt, maar de vele gemakken die je ervan hebt, zijn dit meer dan waard, kunnen we je verzekeren.

Daarbij komt ook dat je er maar één of misschien twee nodig hebt, omdat je natuurlijk niet iedere dag sport. Het enige waar je wel op moet letten, is dat je kiest voor de juiste pasvorm en ook ondersteuning. Zo zijn er namelijk verschillende soorten sport-bh’s, die allemaal hun eigen mate van ondersteuning hebben. Tijdens het volleyballen heb je namelijk een betere ondersteuning nodig, dan wanneer je bijvoorbeeld gaat fietsen.

gh @ VoV, bericht via Bas de Groot, Twenty4 Webvertising, Leeuwarden. Foto FIVB