Het blijft spannend in de Topdivisie A Dames.

VoV, 24-03-2024. 6:18 uur. In de Topdivisie A bij de dames stonden er twee topduels gepland gisteren. In Assen speelden de nummers twee en drie tegen elkaar, in Apeldoorn was Alterno, de nummer vijf in de stand, gastteam voor koploper Veracles.

Apollo 8 Dames 2 deed met de winst vs. Sudosa-Desto D2 hele goede zaken voor een plaats in de top 5. Beide teams gingen na hun zege van vorige week met het nodige zelfvertrouwen de strijd aan.

Apollo serveerde zich via Roos Grooters in de eerste set van 14-14 naar 15-22 en pakte de zege met 17-25. In set twee was het aan het eind spannend. Apollo kwam met 22-23 voor, met 24-23 achter en verloor vervolgens met 27-25. De derde set werd met een serie van 13-14 naar 14-19 beslist. Op setpoint bij 18-24 sloeg Fleur Kuipers het winnende punt binnen.

En de vierde set kende na de 2-1 voor de ploeg uit Assen een lange serie van Fleur Kuipers met daarin een paar aces en scores van Roos en Pien Grooters tot aan 2-8. Apollo bouwde het verschil uit naar 10 punten bij 8-18 en gaf daarna maar weinig meer weg. Met 16-25 pakten ze de 1-3 zege.

In Apeldoorn had Alterno koploper Veracles op bezoek. Met nog vier en drie wedstrijden te gaan voor deze teams waren alle te sprokkelen punten erg belangrijk, alle niet gesprokkelde punten konden aan het eind weleens het verschil maken voor een geslaagd of niet geslaagd seizen. Alterno kon in de heenwedstrijd een puntje bijschrijven, de ploeg en de fans hoopten op meer in eigen huis.

De thuisploeg begon prima en nam via 25-19 en 25-20 een 2-0 voorsprong. Veracles gaf zich echter niet geslagen en kwam met 20-25 en een nipte 25-27 in de verlenging van de vierde set ernaast. De tiebreak was daarna met 15-8 voor de thuisploeg.

In Ootmarsum stonden Set Up ’65 en Rivo aan weerskanten van het net.  Rivo had deze week een uiterst belangrijke 1-3 zege behaald bij VoCASA, de thuisploeg kende een goede serie overwinningen die met zuur verlies tegen Krekkers vorige week werd afgesloten. Tijd dus voor revanche op jezelf.

Set-Up begon sterk en pakte de eerste set na 16-10 en 20-15 met 25-20, in de tweede set kwam Rivo na 16-15 aan de leiding (16-17) en bouwde dat minimale verschil via 19-21 uit naar 19-25.

De derde set was met ruim verschil voor de gasten (16-25), de vierde met bijna evenveel verschil voor de thuisploeg (25-18). De noodzakelijke tiebreak was met 11-15 een prooi voor de bezoekers uit Rijssen, die profiteerden van een aantal servefouten bij de thuisploeg. Eindstand dus 2-3.

SV Dynamo D2 kwam deze week al eerder in actie, zij wonnen in Apeldoorn met 3-0 van US D2 en gingen voor een herhaling uit bij Donitas, dat met twee punten minder een plaatsje onder hen op de ranglijst stond.

Twee keer kon SV Dynamo D2 een achterstand ongedaan maken, voordat het zelf toesloeg. Met 21-25 werkten ze de 25-19 uit de eerste set weg, en met 20-25 de 25-16 uit de derde. Met 9-15 pakten ze daarna de winst.

Hekkensluiter US D2, dat dus eerder in de week uit bij SV Dynamo D2 verloor, had in Amsterdam DeVoKo op bezoek. In de openingsset ging het lang gelijk op (20-22), voordat DeVoKo de beslissing kon forceren met 22-25. In de volgende twee sets hadden de dames uit Denekamp geen pardon meer met de rode lantaarndrager en met 13-25 en 15-25 werd een belangrijke 0-3 zege en de volle buit meegenomen naar Twente.